Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje članov od 80 let naprej

Društvo upokojencev Polhov Gradec je organiziralo srečanje najstarejših članic in članov društva. Čas hitro teče in po enem letu je bil spet čas za prijetno druženje članov, starejših od 80 let.

Srečanje je bilo v petek, 25. oktobra, v Pograjskem domu. Letnega srečanja se je udeležila več kot polovica članov tega lepega pušeljca, ki ga radi imenujemo 80 plus. Za člane, ki so se želeli udeležiti srečanja, pa so bili brez prevoza, je poskrbela komisija za  socialno skrbstvo. Srečanja so se udeležili tudi člani komisije za socialno skrbstvo, poverjeniki  društva, predsednica, tajnica in blagajničarka društva.

 

Vse prisotne je najprej pozdravila predsednica društva  Cecilija Jarc. Vsem je zaželela prijetno druženje, zdravja in  lepih trenutkov do naslednjega srečanja. Kajti takega srečanja, nad 80 let, pa res ne gre zamuditi. Tega si lahko prav vsak izmed nas samo želi. "Tako kot nas je danes sonce razveselilo, naj vas grejejo lepi utrinki današnjega dne v srcih do srečanja prihodnje leto,« je zaključila predsednica. Predsednik komisije za socialno skrbstvo Jože Bizjan je tudi pozdravil vse člane, se jim zahvalil za udeležbo in jim zaželel dobrega počutja. Vse prisotne je obvestil, da je na današnjem srečanju članica Julijana Osredkar najstarejša, saj je tik pred 90. zlato jesenjo življenja. Čestitke!

 

Predsednica društva je obvestila prisotne, da bo pred  dobrim kosilom malce  kulturnega programa. Član Milan Košir iz Črnega Vrha nas je tudi letos razveselil s svojo pesmijo z naslovom Posiveli lasje. Prebrala jo je  naša  blagajničarka  Milena Pustovrh. Za izvirno pesem je prejel Milan Košir velik aplavz. Po kosilu nam je predsednica predstavila dve gostji iz Center starejših občanov DEOS Horjul. Špela Lipold nam je predstavila program Aktiven dan za aktivno starost. Darja Vrhunc je predstavila program Junaki na domu. Vsi prisotni so prejeli zloženke o predstavljenem programu. »Aktivna starost pomeni kakovostna starost,« sta zaključili s predstavitvijo. Predsednica se je zahvalila za obisk in predstavljeni program. Petkovo popoldne se je nadaljevalo s prijetnim druženjem.

 

Za DU, Cecilija Jarc

Oglejte si tudi