Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Specialna klubska razstava terierjev

Na sobotno popoldne 2. septembra je v Polhovem Gradcu potekala 22. specialna klubska razstava Slovenskega kluba za terierje, poleg tega so si lahko ob Pograjskem domu obiskovalci ogledali tudi specialni klubski razstavi retrieverjev in psov jamarjev.
Kljub napovedanemu nepredvidljivemu vremenu in nekaj kapljam dežja je ob razstavi vladalo prijetno, sproščeno in pozitivno vzdušje, v katerem so si lastniki psov, vzreditelji in obiskovalci predajali informacije, znanje ter sklepali nova prijateljstva. Urejen razstavni prostor, dobra gostinska ponudba ter naravne danosti lokacije so ponovno očarali vse prisotne. Pred uradnim odprtjem razstave je imel kratek nagovor župan g. Franc Setnikar, ki je bil prisoten tudi na koncu, ob podeljevanju priznanj najboljšim.

Tokrat se je v Polhovem Gradcu zbralo 85 terierjev 21 različnih pasem, najštevilčnejši so bili Jack Russell terierji in staffordshirski bulterierji. Ljubitelji terierjev so si tako lahko ogledali tudi nekaj pasem terierjev, ki so zelo redke ne samo v Sloveniji, ampak tudi v svetovnem merilu. Tako so bili na razstavi tudi Dandie Dinmont, sealyhamski, manchesterski in avstralski svilnati terier. Samo zaradi posebne razstave terierjev je tako že drugo leto zapored v Polhov Gradec prispelo kar nekaj ljudi, ki so vikend poleg tega, da so se udeležili razstave, izkoristili tudi za ogled prelepe narave in kulturne dediščine kraja. Svoje pse je predstavilo 59 različnih lastnikov iz 8 držav. Tako kot lansko leto so bili tudi tokrat najštevilčnejše zastopani psi iz Slovenije, dva cairnska terierja pa sta z lastnico prispela celo z Danske. Za popestritev programa so poskrbeli lokalni prebivalci s svojimi stojnicami, na katerih so prodajali lokalne izdelke in dobrote iz Blagajeve dežele.

Po koncu ocenjevanja terierjev, se je dogajanje preselilo v krog, namenjen le izboru najboljših, kjer je bil za najlepšega psa razstave izbran škotski terier Verascott Jiminy Cricket iz Italije. Organizator je lani prvič pripeljal tovrstno kinološko prireditev v ta del Slovenije. Ker so že drugo leto zapored s strani navdušenih razstavljavcev in obiskovalcev kar deževale pohvale organizacije in lokacije, upamo, da bo prireditev postala tradicionalna. Ta dogodek je primer dobre prakse sodelovanja različnih interesnih skupin, kot so Slovenski klub za terierje, Občina Dobrova - Polhov Gradec, Javni zavod Polhograjska graščina, PGD Polhov Gradec ter ponudnik gostinskih storitev v Pograjskem domu, ki so se sposobni povezati ter vzajemno prispevati k uspešnosti dogodka, ki v naše prelepe kraje privabi ljudi od blizu in daleč in je posledično promocija za vse nas. Se vidimo spet drugo leto na dnevu s terierji v Polhovem Gradcu!


Gorazd Gregor Namestnik in Špela Pintar, fotografije: Simon Marka

 

Oglejte si tudi