Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli

Sodobna Lego delavnica v Polhovem Gradcu

Druženje, učenje, povezovanje, zabava … vse to se dogaja, ko v kraj pridejo Lego kocke. V Zavodu 1-2-3 verjamemo, da je kocka ena najboljših igrač tako za otroke kot tudi za odrasle in celo starostnike. Kocke iz nas izvabljajo tisti del domišljije, ki se odraža kot naša osebna izraznost in kreativnost. Pri igri s kockami otrok nezavedno razvija fino motoriko, logiko in nadgrajuje svoje miselne povezave, ki so hitrejše in bolj urejene, zato se tisti otroci, ki so »rasli gor« s kockami, lažje spopadajo s težavami, ker znajo iskati konstruktivne rešitve. Primarna dejavnost in storitev Zavoda 1-2-3 so programi Lego za otroke stare od 3 do 15 let in naprej. Celoten program se imenuje Lego Education.
Polhov Gradec, natančneje gostilna Podgrajski dom z zares nadvse čudovito okolico ponuja vrsto priložnosti za res prave dogodke, ki omogočajo sproščeno druženje, zabavo. To smo opazili tudi v Zavodu 1-2-3, zato smo bili še toliko bolj veseli interesa za sodelovanje z društvom Lep je dan. V torek, 3. maja, so se zbrali otroci in starši iz kraja Polhov Gradec, člani društva Lep je dan in soustanoviteljici Zavoda 1-2-3, Mojca in Tina, ki sta zbranim predstavili dva programa iz serije Lego Education – LEGO WE-DO in Lego Mechanics (mehanski stroji). Pri prvem gre za program, namenjen otrokom, starim od 6 do 10 let, katerega bistvo je konstruiranje dvanajstih figur po navodilih ter programiranje le teh z računalnikom. Pri drugem pa gre za razred nižji program Lego, namenjen otrokom, starim od 3 do 5 let, in sicer sestavljanje figur brez računalnika.

Neverjetno lepo je bilo videti nasmejane in resne obraze v delo zatopljenih otrok, ki komaj čakajo, da se njihova figura premakne s pomočjo mehanike ali računalnika. Posebej ganljiv trenutek pa vedno nastopi, ko učitelj vidi, kako lepo znajo otroci sodelovati med seboj, kljub temu da se nekateri sploh ne pozanjo, in kako hitro se lahko vez med staršem in otrokom še bolj okrepi, ko skupaj počnejo zanimivo in zabavno, po vrhu vsega pa še poučno stvar. V imenu Zavoda 1-2-3 se zahvaljujeva za res profesionalen pristop in organizacijo s strani društva Lep je dan. Želimo si še več takšnih skupnih srečanj in dogodkov, ki zares povežejo ljudi, mlade in odrasle. Hvala tudi vsem staršem za zaupanje in otrokom za res prisrčne trenutke. Upamo, da vam je bila delavnica všeč, da ste se kaj novega naučili, da ste kocke vzljubili in da jih boste v vašo igro večkrat vključili.

Tina Porenta, Mojca Grojzdek in Lep je dan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij