Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Petdeset let po zaključku osnovne šole

Bilo je natanko pred petdesetimi leti, ko smo učenci osmega razreda OŠ Polhov Gradec še zadnjič sedli v šolske klopi. Potem so se za nas vrata šole zaprla. Razred smo zaključili, nekateri z boljšim, drugi z nekoliko  slabšim učnim uspehom. A ne glede na to se je vsak izmed nas podal na novo življenjsko pot, polno izzivov, obveznosti  in presenečenj. Večinoma smo nadaljevali šolanje, se zaposlili ter si ustvarili dom in družino. Dogodki, ki so nas spremljali skozi življenje, so nas preskušali in kalili; odrasli smo, postali zrelejši in modrejši.

V soboto, 8. junija, smo se srečali ob kosilu pri Bitenc na Brišah pri Polhovem Gradcu. Žal ni bilo vseh. Za nekatere se je življenje prezgodaj končalo, nekaj pa jih je bilo kako drugače zadržanih. Z nami sta bila tudi učiteljica ga. Marija Smuk in takratni ravnatelj šole g. Jože Kavčič. Mnogi se nismo videli že več desetletij in morda je pogovor prav zato stekel še bolj sproščeno in živahno. Toliko, kot nas je bilo, toliko je bilo življenjskih zgodb. Ena izmed sošolk se je še kot mladenka podala čez lužo ter si v Bostonu ustvarila dom in družino ter postala uspešna podjetnica. In prav njej, Ivanki, se lepo zahvaljujemo za kritje vseh stroškov sobotnega srečanja. 


Za večino nas se je redna delovna doba že zaključila. Začelo se je obdobje, ko se lahko posvečamo svojim konjičkom, za kar v času službe ni bilo priložnosti, ali pa se veselimo z vnuki. Tudi g. Jože Kavčič je bil srečanja vesel, še zlasti ko je iz posameznih zgodb razbral, da so njegovi učenci našli pravo pot v življenju. Prijetno je bilo to sobotno popoldne, zato hvala Marinki in Vidi, ki sta srečanje organizirali, in učiteljema, ki sta s svojo prisotnostjo obogatila naš jubilej. Bili smo enotnega mnenja, da se čez nekaj let ponovno snidemo.


Sonja Malovrh

 

Oglejte si tudi