Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
1°C
-2°C
TOR.
3°C
-4°C
Deli

Občni zbor DU Dobrova

Tudi letos smo imeli v mesecu februarju občni zbor v prostorih Osnovne šole Dobrova. Za uvodni program je poskrbela Osnovna šola Dobrova z nastopi učencev. Poleg tega je brezplačno nudila prostor za srečanje in za ozvočenje.

Društvo iz leta v leto povečuje svoje aktivnosti - je bilo razbrati iz poročila predsednika društva. Organiziranih je bilo 5 izletov in 11 pohodov, 28 pohodov sekcije  »Nordijska hoja«,  4 delavnice suhega cvetja, v januarju in februarju 8 slikarskih delavnic, od jeseni do spomladi pa je bila organizirana telovadba v centru v Razorih. Kot obliko dobrega sodelovanja z osnovno šolo naj omenim tudi enotedensko prisotnost na križiščih z namenom varnega prihoda šolarjev ob pričetku novega šolskega leta.  

Najpomembnejši dogodek pa je bila izvedba praznovanja ob 65.obletnici društva. Kot ob praznovanju vseh obletnic, smo tudi letos organizirali predavanje. Tokrat je sodelovala dr. Petra Prunk. Njeno predavanje je bilo namenjeno predstavitvi humanitarne medicinske odprave v Kenijo pod nazivom Kenija 2017. Zelo zanimiva predstavitev odprave mladih slovenskih zdravnikov je dopolnila s slikovnim prikazom življenja v Keniji in problemom zdravstva v nerazvitem delu Kenije. Še enkrat pohvala za njihovo humano dejanje, izkušnje ki so jih dobili, jih pa bodo vsekakor uspešno uporabili pri bodočem delu v zdravstvu. Še posebej zahvala dr. Prunkovi za res nazorno predstavitev njihovega dela in  res dobro retorično predstavitev ter njene odgovore na vprašanja udeležencev

Kot osnova  za nadaljnje aktivnosti, je bil sprejet program, ki tudi vnaprej daje prioriteto obiskom bolnih članov in članic, ki so v domovih za starejše in tistih ki praznujejo visoke jubileje. Vsem članov se bo omogočalo razne aktivnosti in druženja na organiziranih pohodih, izletih, predavanjih, raznih tečajih in delavnicah, posebnih praznovanjih in pikniku. Namen je seveda druženje in izmenjava naših življenjskih izkušenj.

Občnega zbora se je udeležil tudi župan občine Dobrova- Polhov Gradec g. Franc Setnikar, ki mu je društvo ob tej priliki izreklo  zahvalo za materialno in moralno pomoč pri delovanju društva. Na občnem zboru je bil tudi predsednik KS Dobrova Marjan Pograjc, predsednik območne skupnosti DU Vič-Rudnik Tone Slak, predsedniki društev: Horjul, Vrzdenec in Kozarje. Vsi Povabljenci pa so posebej pohvalili veliko aktivnost našega društva, še posebej organizacijski pristop predsednika Toneta Tomšiča.

Na zaključku občnega zbora pa je bila pripravljena zakuska in pijača, ki so jo servirale pridne roke članic društva.

Rajko Komat

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij