Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
15°C
3°C
JUTRI
8°C
0°C

"Mladi po srcu" smo aktivni tudi v letu epidemije 2020

Društvo upokojencev Dobrova  je načrtovani program za leto 2020 prilagodilo epidemiji covid-19. Program smo vsebinsko izvedli v skladu z letnim delovnim načrtom in  s  pogodbo o sofinanciranju, ki jo je z društvom podpisala  Občina Dobrova-Polhov Gradec, za kar se Občini   iskreno zahvaljujemo.  

Sredstva smo porabili za delovanje in izvajanje programov, katerih vsebina vključuje:

aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa  v skladu z epidemiološkimi omejitvami, organizacijo družabnih in drugih oblik društvenih dejavnosti (pohodi, srečanje s piknikom), ustvarjalnost, kreativnost in kulturno izražanje (zaradi epidemije predvsem s prispevki v časopis in na našo spletno stran »Dobrovčan«), socialno mreženje, obiskovanje bolnih, prostovoljstvo ter skrb za  zdravje in izobraževanje.

Letos  smo zaradi epidemije lahko  izvedli pet  pohodov v sredogorje od načrtovanih dvanajstih; dva pohoda smo zaradi epidemije izvedli  v naši občini. Vsakega pohoda se je udeležilo od 40 do 60 pohodnikov.

Ko je epidemija dovoljevala, smo tedensko izvajali nordijsko hojo. V času omejitev  smo preko telefona  spodbujali individualno hojo.   Nordijske hoje se je redno udeleževalo do 20 članic in članov.

Skupina naših  članic se ob  ponedeljkih  udeležuje vadbe v FIT centru, ko  ni omejitev druženja.

Zaradi epidemije letos nismo izvedli   načrtovanih  splošno izobraževalnih ekskurzij  po domovini, ki bi bile združene z rekreacijo in ogledi kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. Izvedbo smo prenesli v leto 2021. So pa se naši člani aktivno udeležili tradicionalne trgatve v Vipavski dolini.

Na pobudo Občine Dobrova – Polhov Gradec smo letos tudi v naši občini začeli telovaditi v okviru Šole zdravja v ŠRC Gabrje. Nekajkrat smo morali aktivnost prekiniti zaradi epidemije in takrat smo telovadili individualno. Skupina šteje 21 aktivnih članic in članov in pozive k vsakodnevni individualni rekreaciji smo med epidemijo  objavljali tudi preko naše  spletne strani in s SMS sporočili. Pet naših članov se je julija  udeležilo celodnevnega seminarja za vaditelje rekreacije v okviru Šole zdravja.

Tudi letos smo sodelovali v dogovoru z OŠ Dobrova pri zagotavljanju prometne varnosti na Dobrovi pri PGD in pri OŠ Dobrova. Hvaležni smo,  ker  so se naši člani lahko februarja udeležili že drugega računalniškega tečaja SIMBIOZA, ki sta ga nam brezplačno omogočila OŠ Dobrova in prof. Karin Armič s sodelavkami.

Naša  članica Mojca Pozvek z veseljem ureja »Dobrovčana«, spletno stran našega društva, ki jo je lansko jesen  prostovoljno izdelala. Nekaj naših članic in članov redno  objavlja na naši spletni strani literarne prispevke in informacije o delu društva ter čestitke ob jubilejih in podobno. Na osnovi obiskanosti spletne strani ugotavljamo, da je »Dobrovčan« zelo lepo  sprejet tako med člani društva kot širše.

Družabno srečanje s piknikom smo letos izvedli 3. junija PR' PREK, ko ni bilo večjih epidemioloških  omejitev. Srečanje je ob veliki udeležbi naših najstarejših članic in članov zelo lepo uspelo.

Naši poverjeniki obiskujejo  naše člane v  domovih za ostarele in bolne na njihovem domu, najstarejšim čestitamo ob jubilejih. Obiščemo jih, če epidemiološka situacija to omogoča, sicer pa jih pokličemo in jim pišemo. Predstavniki društva  sodelujemo pri poslednjem slovesu s praporom in s svečami.

Vsem članom podarjamo koledarček za leto 2021 s kratkim programom dela in KIMI dezinfekcijsko dermatološko sredstvo 250 ml za osebno uporabo.

Upravni odbor in poverjeniki v skladu z epidemiološko situacijo skrbimo po najboljših močeh za ohranjanje socialnih stikov in za preprečevanje osamljenosti in spodbujamo člane k aktivnostim, ki jih dovoljuje situacija.

Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran »Dobrovčan«   https://dobrovčan.weebly.com/,

pišite nam na du.dobrova@gmail.com  ali pa pokličite predsednika Antona  na 041 820 685 in tajnico Jelko na 041 500 700.

Naj leto 2021 prinese zdravja, toplino doma in prijateljska druženja vsem ljudem, saj velja, da se sreča skriva v majhnih stvareh in dobrih delih.

 

Za Društvo upokojencev Dobrova: Anton Grosek 

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi