Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli

Krajani Butajnove še enkrat o bazni postaji Simobila

Butajnova, 20. april – Osrednja tema zbora občanov je bil oddajnik za mobilno telefonijo, ki naj bi ga Simobil postavil v omenjeni vasi. Sicer so na to temo govorili že konec lanskega leta, a nič konkretnega dorekli. Tokrat so se še enkrat zbrali in se znova razšli brez jasnega odgovora.

Da bi si občani lažje ustvarili predstavo o tem, kako tovrstne naprave vplivajo na ljudi, sta v goste prišla predstavnika zveze ekoloških gibanj in inštituta za neionizirajoča sevanja. Kot je bilo slišati na zboru s strani nasprotnikov, jih moti bližina oddajnika najbližjim stanovanjskim objektom. S strani tistih, ki so imeli pomisleke, je bilo rečeno tudi, da sama vas Butajnova ne trpi zaradi pomanjkanja signala, saj je v vasi na voljo Mobitelov.
Pristaši postavitve menijo, da bi bil oddajnik nujen, ker sosednje doline sploh nimajo nobenega signala, dobrodošel bi bil tudi za Šentjošt, ki prav tako trpi zaradi šibkega signala. Pojasnjeno je bilo, da oddajnik ne more stati v Šentjoštu, ker je ta nižje od Butajnove, ki torej ostaja optimalnejša izbira. Na koncu je bilo dorečeno, da Simobil še enkrat pozovejo, naj poišče alternativno lokacijo, ki bi bila po volji vseh. Župan Franc Setnikar meni, da idealne lokacije verjetno nikoli ne bodo našli. Jasno pa je dal vedeti, da on oziroma občina ne ne bo prevzela nikakršne odgovornosti, če ne bo prišlo do postavitve oddajnika. Slišati je bilo namreč, da je vprašanje, koliko časa bo imel Simobil še potrpljenje z iskanjem nadomestnih lokacij …

 

Gašper Tominc 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!