Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Janezu Zdešarju iz Dolenje vasi v spomin

Velika žalost se je naselila v nas, ko smo izvedeli, da te – Janez – ni več med nami. Odšel si za vedno, zelo tiho, skoraj neopazno. Takšen si bil tudi v življenju. Kadar ti je bilo težko in si bil v stiski, si se najraje umaknil v svoj svet. Svojih težav nisi želel deliti s prijatelji. Nisi jamral in nisi  hotel, da bi s svojimi problemi še koga obremenjeval. Ko je bilo vse za tabo, si se vrnil nazaj med ljudi z novim optimizmom. Takšen si bil še tudi nekaj mesecev nazaj, ko smo te obiskali, zato se še težje sprijaznimo z dejstvom, da te ne bo več nazaj.
Spomnili se te bomo kot zelo dobrega prijatelja in velikega dobrotnika. V življenje Turističnega društva Briše si vstopil, ko si pred skoraj dvema desetletjema začel peti pri našem moškem pevskem zboru. Kot dobršen del pevcev moškega zbora si pel tudi pri cerkvenem jutranjem zboru. Bil si zelo vesten, ker pa ti samo petje ni bilo dovolj, si obenem plesal pri folklorni skupini v Ljubljani. Istočasno si se vključeval tudi v preostalo dejavnost našega društva. Če si le imel čas, si se s svojo pridnostjo in delavnostjo udeleževal naših pogostih delovnih akcij. Vsa leta si bil nepogrešljiv, ko smo pripravljali prireditve Dan pod Lovrencem. Rad si se družil z nami na raznih izletih in drugih srečanjih. Prijetno je bilo v tvoji družbi.  Večkrat si tudi pomagal pri obnovitvenih delih na cerkvi sv. Treh kraljev in si zanjo tudi marsikaj daroval, pa četudi si pripadal dvorski podružnici. Veliko si pomagal tudi gasilcem, planincem, cerkvi in drugim. Vedno si znal povsod videti delo. Zadnja leta, ko ti je že zdravje nekoliko pešalo, se nisi več mogel udeleževati vseh naših akcij. Pogosto si se pri tem opravičeval, da pač ne moreš pomagati, kot da bi se ti zdelo, da si nam še nekaj dolžen.

Janez, prav nič nam nisi ostal dolžen. Velik dolg do tebe čutimo mi, ki smo v tebi imeli zgled velikega plemenitega človeka. Tega se danes še bolj zavedamo, ko te žal ni več med nami. Hvala ti za vso pomoč in za vse, kar smo delili s tabo. Za vedno te bomo ohranili v lepem spominu.

 

Turistično društvo Briše

 

Oglejte si tudi