Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v JULIJU in AVGUSTU

Toplo sonce, slano morje… ali pa cvetoče gredice grajskega parka in hlad stoletne lipe, dolgi in sveži večeri, …  vse to prinašajo poletni dnevi. Prav je, da si naberemo novih moči za nove izzive, ki nam jih bo prinesla jesen. Dobrodošli tudi v mesecu juliju in avgustu, obiščite nas,  pokramljajmo v Hiši v parku, zraven pa lahko prelistamo še kakšno dobro knjigo v Knjižnici pod krošnjami. Vabljeni…


Pester program poletne Knjižnice pod krošnjami
Najbolj zelena knjižnica pod krošnjami v grajskem parku gostuje vse vikende v juliju in avgustu. Obiščete nas lahko vsak petek od 16. do 20. ure ali vsako soboto in nedeljo od 10. ure do 20. ure. V primeru slabega vremena nas ni!

Še posebej vabljeni najmlajši in vsi umetniki po duši, saj bodo na vse julijske nedelje, v okviru Knjižnice po krošnjami potekale otroške ustvarjalne delavnice. Program spremljajte na naši spletni strani.

Zadnji avgustovski vikend, ko se knjižnica v parku za letošnjo sezono tudi zaključi, bo potekala še otroška menjalnica. Vabljeni, da pred novim šolskim letom v parku svoje igrače, oblačila ali knjige preprosto zamenjate. Nova igrača, novo knjiga in novo doživetje.

 

Gostili bomo…

 

Čipka - naša spremljevalka

V Polhograjski graščini od 19. junija do 3. julija 2016 gostimo razstavo čipk, ki so jo pripravile polhograjske klekljarice. Ogled razstave bo možen še 2. in 3. julija 2016 od 10. do 17. ure (zadnji vstop ob 16. uri). Več o razstavi si lahko preberete tudi spletni ali na facebook strani Kljekljarskega društva Polhov Gradec. Za ogled razstave izven navedenih terminov je potrebna predhodna najava. 

 

25. Dnevi medu v Polhovem Gradcu

Med 4. in 7. avgustom 2016 bomo gostili že tradicionalne 25. Dneve medu. Razstava, predavanja in pokušina medenih dobrot nas prisrčno vabijo. Podrobnejši program spremljajte tudi na facebook strani Hiša Medu Božnar.

 

Pod grajsko lipo

Kdor pesmi poje rad, v srcu je bogat. Zadnji avgustovski petek, 26. 8 .2016, ste ob 19. uri vabljeni v grajski park. Pod grajsko lipo nam ob koncu poletja lep program pripravljajo člani moških pevskih zasedb. Če ste zamudili Dan pod Lovrencem pa si lahko Pod grajsko lipo ogledate ponovitev igre “Poštarji in poštarske prigode” v izvedbi Dramske skupine Neptun. 

 

 

 

Še vedno pa velja vabilo

Hiša v parku

Obiščite nas v Hiši v parku. Vabljeni od torka do četrtka v dopoldanskem času, od petka do nedelje pa od 10. do 20. ure. V hiši v parku si lahko kupite kakšen spominek. V zelenem raju pa si lahko privoščite ohlajeno  pijačo ali sladoled.

 

Vodeni ogledi dvorske cerkve

Prvo nedeljo v mesecu juliju in avgustu je ponovno priložnost, da od blizu doživite in se sprehodite skozi zgodovino cerkve sv. Petra v Dvoru. V nedeljo, 3. julija in 7. avgusta 2016, vas od 16. do 18. ure vabimo na brezplačno javno vodstvo.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Iščeta kraj, kjer bi si z veseljem obljubila večno zvestobo?  Vabimo vaju v objem zelenih polhograjskih Dolomitov, stran od mestnega vrveža in gneče. Potrudili se bomo, da bo vajin dan ostal v najlepših spominih. V Polhovem Gradcu vama lahko ponudimo poročno dvorano v graščini ali paviljon v grajskem parku. Možen je tudi dogovor za cerkveni obred v grajski kapeli. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličite nas, še bolj pa bomo veseli vajinega obiska.

 

 

Spremljajte nas, pišite ali pokličite, za vas smo na voljo:

Polhograjska graščina

T: 031 776 259,
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB profilu Polhograjska graščina

Pripravile: Ana Oblak, Nina Slana, Nadja Prosen Verbič

 

 

Oglejte si tudi