Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Čarobnost poroke v naravi

Če zmoreš od besede k dejanju, potem zmoreš vse. In ko pridaš veliko mero poguma, ga začiniš z izvirnostjo, namesto češnje na torto pa postaviš ljubezen do dela, no potem … ja, potem si Miha Jarc, eden in edini, doma iz Babne Gore pri Polhovem Gradcu.
Po poklicu kuhar, po duši umetnik, sicer pa mož in oče dveh navihanih sinov. Z Mihom se poznava že dvajset let, ravno toliko časa, da je iz najstniškega mulca zrasel v moža in drznega podjetnika. Pred dobrim letom se je odločil, da bo naš lep hrib postopoma spremenil v atraktivno turistično destinacijo. Zaveda se, da se gore ne premakne čez noč, da pa se čez noč lahko poruši tisto, kar si zgradil čez dan. Je gostinec in še bolj organizator, po duši in telesu. »Naši kraji so tako lepi, da jih moramo ponuditi še komu drugemu,« poudarja ves čas. Ustanovil je podjetje, uredil izvirno spletno stran, poskrbel, da ima vso ponudno na enem metu in … steklo je.
V zadnjem mesecu je organiziral 3 poroke, na vsaki je bilo povprečno 80 svatov. Turistično društvo Vetrnik mu je oddalo v najem kozolec in z nekaj izvirnimi posegi ga je polepšal in spremenil v mamljiv prostor, primeren za še tako zahtevna mladoporočenca. Zopet drugi par je želel poroko na travniku, na vrhu vasi, kjer je Miha postavil šotor, mize in klopi ozaljšal z belimi zavesami, cvetjem in ostalim potrebnim okrasjem, da smo bili na pravi filmski poroki. Za še večje razvajanje mladoporočencev pa je Miha na travnik postavil avtodom, kjer mlada lahko preživita prvo romantično noč. "Poskrbim za vse želje strank, no, vsaj do sedaj mi je uspelo," je skromen Miha in nadaljuje, "na travniku smo organizirali civilno poroko, pa za šrango smo poskrbeli, saj so bili svatje preblizu mesta in niso poznali vseh običajev, takoj sem priskočil na pomoč.« Res pa je, da je bilo na omenjeni poroki kar lepo število tujcev, ki običaja šranganja ne poznajo, zato je bilo vse skupaj še bolj atraktivno. "Pa hrana," sem že malo preveč firbčna. Miha se zasmeje in zamahne z roko, da je tu vendarle doma. Zaupa mi, da skupaj z naročnikom sestavijo jedilnik, pogosto kar sam predlaga, saj ve, kaj ljudem ugaja. Predvsem pa so stranke zadovoljne, da hrana ne ostaja in se ne valja po domovih še nekaj dni, na koncu pa pristane v smeteh, tega si res ne moremo več privoščiti.

Seveda sem ga povprašala tudi, kaj je njegova konkurenčna prednost, pa je izstrelil kot iz topa, da pri ceni pijače, saj jo priskrbi ugodneje kot v trgovini in ponudi brez dodatnih marž. Bravo, Miha, naj dodam, da je konkurenčna prednost tudi sam kraj in drugačen pristop do organizacije porok. No, sama se ne nameravam več poročiti, ali pač, kakšna zaobljuba vedno prav pride. Miha, kar k tebi pridem, saj vem, da je dober žur zagotovljen.

Mojca Suhadolc Černe

Oglejte si tudi