Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zlate v Beogradu

Od 1. do 11. marca 2018 je v Beogradu potekalo 16. mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov Davorin Jenko. Tekmovanje, ki se imenuje po znanem slovenskem skladatelju (med drugim je uglasbil srbsko himno) vsako leto gosti mlade glasbenike, kot javna glasbeno-pedagoška manifestacija na kateri  lahko sodelujejo redni in izredni učenci nižjih in srednjih glasbenih šol (konzervatorijev) ter študenti glasbenih akademij, ki na svojih inštrumentih v različnih sestavih pokažejo svoje znanje. Letos so se tekmovanja udeležile tudi flavtistke Glasbene šole Emil Adamič. Tekmovale so tako v solistični konkurenci kot v skupinah.

V skupini pihal solo je nastopala Klara Malavašič, ki se uči v razredu učiteljice Dane Verč. V kategoriji Junior B je s 95 točkami osvojila zlato priznanje. Klara je pred tem nastopala tudi na tekmovanju Emona in v 1. kategoriji z 90,86 točke osvojila srebrno medaljo.

V skupini komornih skupin/ansamblov so v triu z imenom Trio flavt Triglav nastopale Monika Čamernik, Manca Dolinar in Vesna Zadnikar, vse 6. razred GŠ. Pod vodstvom prof. Klavdije Feguš so v kategoriji Komorne skupine A1 izvedle pester program (Mozart, Hook, Greaves) in z 98 točkami osvojile zlato plaketo.

Po večmesečnih zahtevnih vajah so prišli tudi rezultati in zlata priznanja so najboljša potrditev, da je pot prava. A Beograd je po koncu tekmovanju pokazal še svoje čare, saj so si flavtistke v družbi ogledale še Kalemegdan, živalski vrt, stari del mesta. In pravijo, da komaj čakajo na naslednje tekmovanje in nove izzive.

 

Janez Dolinar

Oglejte si tudi