Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Zaključni izlet bodočih prvošolcev v Mojstrano

Končno je tu! Zaključni izlet namreč, ki so ga otroci vrtca v Polhovem Gradcu in Šentjoštu že težko pričakovali in si ga po vseh teh letih v vrtcu tudi pošteno zaslužili. Otroci, ki bodo vrata vrtca zaprli za vedno in jeseni prestopili prag šole, so se skupaj s svojimi vzgojiteljicami v torek, 29. maja, odpravili v Mojstrano, v planinski muzej in na pohod na Grančišče. 
V planinskem muzeju jih je prijazna gospa Neli popeljala po stalni razstavi. Otroci so doživeli gorsko nevihto v varnem zavetju bivaka, videli blisk, srečali gorske živali in poslušali njihovo oglašanje. Lutkovna predstava Zlatorog jih je poučila o varstvu narave, srečali so se tudi s pravljičnimi bitji v gorah. Otroci so bili navdušeni nad hojo po grebenu s plezalnim pasom in vponkami. S klobuki na glavi so se podali v zgodovino planinstva in odigrali prizor prvih mož, ki so splezali na Triglav. Za konec so si v ustvarjalni delavnici izdelali zlatoroga ali gorsko rožo.

Kljub deževnemu dopoldnevu smo se s pelerinami odpravili še na krajši pohod na Grančišče, kjer je prelep razgled na Mojstrano, Dovje in okoliške gore. Za ta prekrasni razgled smo bili zaradi dežja sicer prikrajšani, a nič zato. Otrokom, ki jim dežne kaplje niso vzele veselja in navdušenja nad izletom, sem svetovala, naj v sončnem vremenu še z družino obiščejo muzej in Grančišče in skupaj uživajo v vseh lepotah naših gora.

Mateja Maček

Oglejte si tudi