Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

ZBOROVSKA PESEM ODMEVA IN OSREČUJE

V letošnjem šolskem letu se je na pobudo ravnatelja OŠ Dobrova in nekaterih staršev izoblikoval otroški pevski zbor. Zbor je začel delovati konec novembra, otroci pa so decembra s pesmijo Bele snežinke Anice Černejeve prvič nastopili pred vrstniki. Zbor sestavljajo prvošolci OŠ Dobrova. Po začetnem množičnem pritoku vseh zainteresiranih članov, se je nazadnje številka ustalila in obstala pri 19. Izoblikovana je bila trdna skupina. Z različnimi glasbeno-gibalnimi igricami smo oblikovali občutek za pripadnost in pomembnost vloge vsakega posameznika v zboru. S procesom intenzivnega dela smo postavili trden temelj, v katerega smo vtisnili otroško igrivost, umetniško kreativnost in željo po rezultatih.

OPZ Dobrova se je prvič javno predstavil na šolski proslavi Od srca do srca, ki že tradicionalno poteka ženskam v čast in obeležuje dan žena ter materinski dan. Na proslavi smo sodelovali s pihalno godbo Dobrova - Polhov Gradec in se predstavili z venčkom iz filmskega repertoarja Gremo mi v kino. Kekčevo pesem, Bratovščino Sinjega galeba ter Srečo na vrvici smo s pripadajočo koreografijo vpeli v celovito zgodbo, ki sta jo krasili tudi suverenost interpretacije in posebna prisrčnost malih zboristov. Po delu so sledili rezultati in s tem prvi odzivi navdušenih poslušalcev. Pevci mladega zborčka so od ponosa kar žareli. Potrditev jim je dala krila za nadaljnje delo. 


Sledil je nastop na 11. reviji pevskih zborov z naslovom Pesem pomladi 2016, na kateri se je OŠ Dobrova predstavila po mnogih letih premora. Letošnjo prireditev je v soorganizaciji z JSKD gostila OŠ Preska. Nastop je z ostrim ušesom ocenjeval slovenski zborovodja in pedagog Tomaž Pirnat. Le-ta je zbor ocenil kot zelo obetaven, saj je ob maloštevilni zasedbi pevcev zahtevna skladba zazvenela odločno in dovolj glasno kljub spremljavi pihalnega orkestra. Predvsem je izpostavil drugačnost, ki je dihala iz energičnega nastopa. Vsak izmed mladih pevcev ima svojevrsten potencial in vendar le zedinjeni tvorimo prvinski zvočni sestav. Morda še neukročen, a z brezmejnim virom unikatnosti.  Zgodba se nadaljuje. Me prav zanima, v kakšni zasedbi ...

  

Zborovodkinja OPZ Dobrova

Maja Anžur Kajzer

Oglejte si tudi