Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje podružničnih osnovnih šol

Vsakoletno srečanje podružničnih osnovnih šol se je tokrat odvilo v Šentjoštu nad Horjulom. Na POŠ Šentjošt smo gostili učenke, učence in učiteljice podružničnih osnovnih šol Lučine, Javorje, Črni Vrh, Sovodenj in Vrh Svetih Treh Kraljev.
Skupaj z lovci lovske družine Šentjošt smo pripravili zanimiv dogodek. Po jutranjem pozdravu in nagovoru gospe ravnateljice Ilinke Kucler sta nas lovca Andrej Maček in Tomaž Demšar pospremila na pohod od Kulturnega doma Ivana Cankarja v Šentjoštu do lovske koče v Potoku. Tam so nas pričakali še drugi člani lovske družine, ki so nam predstavili svoje delo, pripomočke, ki jih pri tem uporabljajo, ter pokazali različne nagačene živali, živalske kože ter rogovje srnjadi in jelenjadi. Vse to smo si lahko pobližje pogledali in potipali. Otroci so bili posebej navdušeni, ko so lahko zatrobili v lovske rogove in ko so poslušali zgodbe lovcev ter še sami dodali kakšno prigodo iz gozda. Veseli so bili tudi pobarvank, urnikov in knjižic Lovske zveze Slovenije Stopinje in sledov divjadi, ki so jih lahko odnesli domov. Sledila je malica iz naših nahrbtnikov, lovci so nas presenetili še z napolitankami in sokovi, organizatorji pa smo poskrbeli za sladko presenečenje – čokoladne ježke. Po kratkem prostočasnem druženju smo se polni lepih vtisov vrnili nazaj v Šentjošt.
Za konec lahko zopet potrdimo, da je narava velika učilnica in da dan, preživet v naravi, ni nikoli izgubljen. Ob tem bi se radi zahvalili starešini gospodu Andreju Mačku ter lovcem LD Šentjošt, ki so se odzvali na naše povabilo k sodelovanju in nam resnično popestrili dan. Iskrena hvala tudi prostovoljnemu gasilskemu društvu Šentjošt, ki je poskrbelo za parkirišče in prometno varnost več kot 200 udeležencev srečanja.

Tanja Jerina Blagojević, vodja POŠ Šentjošt

Oglejte si tudi