Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Skupaj za čisto okolje - ker nam mar!

»Naša šola spodbuja sodelovanje in ustvarjalnost, gradi znanje, veščine ter vrednote in je šola, ki ni le dolžnost, ampak tudi pravica.«

Vizija osnovne šole Dobrova

 

Z mesecem marcem 2023 smo se na osnovni šoli Dobrova skupaj z učenci odločili prispevati k boljšemu okolju in zato organiziramo tedenske čistilne akcije. Akcije potekajo na območju okoli šole. Za območje pred šolo, kjer se med drugim nahaja glavni vhod, skrbijo učenci razredne stopnje, za šolo pa učenci predmetne. Na pomoč je priskočila tudi Občina Dobrova - Polhov Gradec in nam priskrbela dodatne rokavice in vrečke za smeti.

Namen čistilne akcije pa ni le ohranitev urejenega okolja, ampak tudi ozaveščanje pomena ločevanja in preprečevanja nastajanja odpadkov. Na ta način želimo doseči trajnostno ravnanje z odpadki in dolgoročno ohranjanje okolja brez smeti za nas, kot tudi za prihodnje generacije.

Pravilno odlaganje smeti je ključno za urejeno in ekološko čisto okolje, zato pozivamo vse, da odpadke odvržete na prava mesta.

Čistilna akcija na osnovni šoli Dobrova je dober primer, kako lahko vsak prispeva k urejenemu okolju. S skupnimi močmi lahko ohranjamo okolje brez odpadkov in poskrbimo za boljšo prihodnost.


Eva Furman

Oglejte si tudi