Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Prižig luči v parku Polhograjske graščine

Veseli december. Mesec, ki ga večina celo leto nestrpno pričakuje. Zbrana družina, prijatelji, druženje, vonj po piškotih, smeh, topli objemi in prijazne besede. Lepo je, da ima vsak človek ob sebi prijatelja, ko ga potrebuje, nekoga, s komer se zabava, veseli, joka, upa, sanja in mu zaupa svoje največje skrivnosti.

Učenci in učitelji OŠ Polhov Gradec smo se tudi letos pridružili svetovni verigi luči. Vsako leto ob 17.00 po lokalnem času zasvetijo lampijoni in tako povežejo cel svet. Vključeni smo v globalno mrežo ENO šol, ki cenijo sklepanje prijateljstev po vsem svetu, saj tako pokažemo moč sodelovanja. V svetu, kjer se soočamo z uničujočimi vojnami in drugimi kompleksnimi izzivi, moramo pozornost še toliko bolj posvetiti prijaznosti in negovanju globalnega prijateljstva.

Prvega decembra smo tako že tradicionalno prižgali lampijone v grajskem parku. Vreme nam ni bilo naklonjeno, saj je deževalo, a kljub temu je bilo vzdušje odlično. Prijateljsko. Tako kot so bili letošnji lampijoni posvečeni prijateljstvu med nami in s svetom. Naše geslo: PRIJATELJ JE DARILO – PODARJAMO SE DRUG DRUGEMU.

Tanja Metež Omerzel, koordinatorica ENOArt

 

Oglejte si tudi