Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Prireditev ob materinskem dnevu »Srca na stežaj«

Se tudi vi kdaj vprašate, zakaj je na svetu toliko egoizma, zakaj so na svetu vojne, zakaj so stari ljudje vse bolj osamljeni, zakaj včasih kar pozabimo na to, da smo ljudje? Vsa ta vprašanja smo si postavljali na prireditvi Srca na stežaj, ki smo jo pripravili ob materinskem dnevu, v petek, 24. 3. 2023, na Osnovni šoli Dobrova.

Letos smo si jo zamislili nekoliko drugače kot običajno. Začeli smo z akrobati, ob katerih nam je ponovno kar zastal dih, nadaljevali pa v bolj umirjenem vzdušju ob spremljavi glasbe. Najprej smo na oder povabili župana, gospoda Jureta Dolinarja, nato pa mikrofon prepustili pevcem in igralcem. Prvi je na oder stopil pisatelj (Ruben Mulej), ki nam je povedal, da išče naslov za knjigo, s katero bi rad dal ljudem misliti. V več krajših prizorih, pospremljenih z glasbenimi točkami, smo prikazali, kako ljudje velikokrat pozabljamo drug na drugega. Opozorili smo, da nas sodobna tehnologija in materialne dobrine odvračajo od pristnih stikov. Pisatelj se je spraševal tudi, kako lahko kdo verjame, da bo mir dosegel z vojno. Na koncu je vendarle srečal tudi tiste, ki imajo čista in nepokvarjena srca  otroke – in tako prišel do naslova za svojo knjigo, ki jo je poimenoval Srca na stežaj.

Upamo, da smo s prireditvijo zares pripomogli k temu, da bomo na stežaj odprli svoja srca in tako mamicam ob zaključku prireditve poleg pesmice Mamici ter rož, ki jih je podarila občina Dobrova - Polhov Gradec, podarili nekaj najlepšega – zavedanje, kako pomembno je, da eden drugega sprejemamo in se imamo iz srca radi.

Naj povemo, da je prireditev na stežaj odprla tudi srca vseh nas, ki smo sodelovali. Lepo je bilo ustvarjati skupaj in ob tem ugotavljati, kako dragoceno je, da je med nami toliko različnih talentov in lahko vsak prispeva svoj delček. Špela Pogačnik je pripravila vabila in projekcijo, Branko Bizjak sceno, Ana Peček je ustvarjala z akrobati, razredničarke učencev od 1. do 5. razreda pa so pripravile pevske in plesne točke, v katerih so sodelovali čisto vsi otroci. Kaj ni to nekaj lepega?

Nepogrešljiva je bila seveda učiteljica Marša Plohl Turk, ki je poiskala toliko glasbenih talentov, ki so nas pod njenim mentorstvom navdušili z glasbenimi točkami. Poleg otroškega in mladinskega pevskega zbora velja velik poklon solistom: učencem Raheli Mulej, Ani Skopec in Rufinu Muleju s kitaristom Davidom Avbljem ter učiteljem, ki so nas prijetno presenetili s svojim nastopom: Tini Ključevšek, Vesni Bozovičar in Branku Bizjaku. Poleg naših »šolskih« glasbenikov je dogodek polepšala še godba Dobrova - Polhov Gradec pod vodstvom Mateja Rihterja.

Učenci dramskega krožka, ki so se jim pozneje pridružili še nekateri drugi učenci, pa so ustvarjali skupaj z mentorico Zvonko Španger. Prav zanimivo je bilo sestavljanje scenarija, kar je trajalo kar nekaj časa in bilo deležno mnogih popravkov, preden je bila natisnjena končna verzija teksta. Mislimo pa, da je bil scenarij prepričljiv prav zato, ker so nekatere ideje prispevali tudi otroci sami. Za tiste, ki ste bili na prireditvi, naj povemo, da je naš »dedek« kar sam izbral, da bo njegovi ženi ime Rozi.

Veseli smo, da smo skupaj pripravili dogodek, ki je napolnil športno dvorano Osnovne šole Dobrova in našim mamicam polepšal njihov praznik. Predvsem pa upamo, da smo prispevali vsaj majhen delček k temu, da bi vsi obiskovalci na stežaj odprli srca drug za drugega.


Zvonka Španger, foto: Elena Subašić










Oglejte si tudi