Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Prijetnejše počutje v šoli

Občina je v tem letu prisluhnila prošnjam zaposlenih in staršev otrok osnovne šole Polhov Gradec in na celotni južni strani objekta namestila zunanje žaluzije.

Po prenovi osnovne šole Polhov Gradec so se v prostorih na južni strani objekta pojavile težave z visokimi temperaturami ob sončnih in vročih dneh. Na stavbi so bili namreč nameščeni zunanji "srceenroloji", ki pa niso zagotavljali ustrezne zaščite pred vpadi sončnih žarkov, posledica pa je bila segrevanje učilnic in igralnic na južni strani. Predstavniki vodstva šole, zaposlenih in staršev so podali pobude, ki jim je občina v tem letu prisluhnila. Odločila se je za večjo investicijo in na celotni južni strani stavbe namestila zunanje žaluzije – krpanke.

Preko javnega razpisa je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Tim-trade iz Grosuplja, ki je za podizvajalca za montažo senčil najelo podjetje Roletarstvo Medle iz Novega mesta. Celoten strošek del, določen s pogodbo, naj bi z DDV znašal 25.521,02 evra. Sredstva je občina zagotovila z rebalansom proračuna 2018, in sicer marca letos, ko so se zagotovila dodatna sredstva (NRP OB021-12-0094 Investicijsko vzdrževanje OŠ) za zamenjavo stavbnega pohištva z žaluzijami na vrtcu Dobrova ter postavitev zunanjih žaluzij na južni strani objekta OŠ Polhov Gradec.
Investicija je trenutno še v teku, ravnateljica Ilinka Kucler pa pravi, da so spremembe občutne: "Temperatura v igralnicah in  učilnicah se je takoj znižala za nekaj stopinj Celzija, kar predstavlja za nas veliko olajšanje. Otroci in vzgojiteljice v vrtcu se bolje počutijo, učenci in učitelji pa so lahko bolj zbrani pri svojem delu." Ob tem se iskreno zahvaljuje Občini Dobrova - Polhov Gradec in županu Francu Setnikarju za posluh pri delu s šolo in vrtcem v Polhovem Gradcu.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi