Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Obisk Radia 1

 V četrtek, 26. novembra, smo člani ekipe šolskega radia obiskali studio Radia 1 in Radia Antena. Ko smo prišli tja, smo bili presenečeni nad gromozanskim prostorom in številčno ekipo, saj tega res nismo pričakovali. Bili smo navdušeni. Tam smo najprej spoznali, kako izgledajo in delujejo mikrofoni ter mešalne plošče, kako nastajajo prometne informacije in druge novice ter kako se »miksa« in vrti glasbo. Spoznali smo tudi nekaj priljubljenih ljudi, kot so: Denis Avdić, Miha Deželak in Jana Morelj, namesto katere je naša Karmen celo v eter povedala vremensko napoved. Nova izkušnja je bila super, vsi smo se imeli fantastično in nedvomno smo dobili sveže ideje in zagon za ustvarjanje programa šolskega radia. 


                                                                                                                                                           Luka Stupar, 6. b

 

Še nekaj vtisov ostalih

Moji vtisi so fenomenalni. Ves prostor, ki smo ga videli, se mi je zdel zelo velik, saj sem imela v mislih veliko manjšega. Najbolj me je navdušilo to, da sem zdaj videla v živo vse tiste, ki sem jih lahko prej samo slišala. Meni kot napovedovalki na šolskem radiu je bilo najbolj »kul« to, da sem spoznala Denisa Avdića in en del ga bodo na šolskem radiu slišali tudi ostali. (Tajda Košir, 7. a)

 

Moji vtisi o obisku radijske postaje so pozitivni. Naučili smo se nekaj novega, dobili zagon za naprej, za ustvarjanje. Spoznali smo delo tonskega tehnika, voditelja, videli, kako nastajajo prispevki. Videli smo tudi, kako napovedujejo, najbolj zanimivo je, da imajo večino teksta napisanega. Ni bilo, kakor sem si predstavljal, vse poteka elektronsko, na pa tako kot včasih, ko je bilo več »ročnega« dela. Opazil sem tudi, da je bila urednica radia, ki nas je sprejela, zelo dobro razpoložena in se je videlo, da zelo uživa v svojem delu. (Žak Jankovič, 9. a)

 

Najbolj mi je bilo všeč, da so mi dali možnost napovedati vreme v eter, namesto Jane Morelj. Denis Avdić se je pa spet izkazal kot faca. (Karmen Košir, 9. a)

 

Oglejte si tudi