Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

BRALNO OPISMENJEVANJE na OŠ DOBROVA

 BRALNO OPISMENJEVANJE 

"Nikoli v življenju nisem srečal uspešnega človeka, ki ne bi bil obenem tudi strasten bralec."

(Lewis Timberlake)

Na šoli smo v okviru projekta »Spodbujanje bralne pismenosti« poleg vseh dejavnosti, ki jih izvajamo, uredili bralne kotičke.

Ker na OŠ Dobrova radi beremo, smo z bralnimi kotički želeli doseči, da imajo učenci nenehen dostop do čim več različnih knjig in revij. Bralni kotički so opremljeni z literaturo, ki so jo na šolo prinesli učenci. Ves material, ki se nahaja po razredih, na hodnikih in v avli je prilagojen stopnji učencev, ki se tam zadržujejo. Literatura, označena z zeleno rožico, ima svoj prostor v 1. triadi, knjige, označene z belo rožo v 2. triadi, rdeča pika pa pomeni, da je knjiga ali revija primerna za učence 3. triade. Bralni kotički so udobno in pisano opremljeni.

Z materialom in opremo bralnih kotičkov moramo ravnati pazljivo, ker si želimo kotičke na šoli ohraniti tudi za prihajajoče generacije. Učenci in učitelji se trudimo, da so naše bralne urice čim bolj prijetne, zato skrbimo, da so kotički vedno urejeni in pospravljeni. Tisto, kar beremo, beremo tiho in na koncu tudi vrnemo na svoje mesto.

Učenci se v bralne kotičke z veseljem in pogosto zatekajo. Želimo si, da bi bilo tako tudi v prihodnje in da bi učenci, kot pravi Timberlake, postali strastni bralci ter na tak način našli pot do uspeha. 

 

Skupina za spodbujanje bralne pismenosti:

Nataša Biber, Barbara Lušina, Alenka Čudič, Sara Gačnik, Živa Mrzlikar, Tadeja Prašnikar

Oglejte si tudi