Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

OPB OŠ Polhov Gradec ima talent

19. januarja smo v OŠ Polhov Gradec odprli že 8. prireditev OPB ima talent. Letos je bila še toliko bolj posebna, saj se je dogajanje iz športne dvorane OŠ Polhov Gradec preselilo v KD Jakoba Trobca. Cel teden je v šoli vladalo posebno vzdušje. Reklama po šolskem radiu, plakati po šoli, plakati po kraju, reklama na jumbo plakatu ... Vse to je oznanjalo, da je OPB ima talent pred vrati.

Oder je bil pripravljen, osvetljava in glasbena spremljava tudi, dvorana je bila polna navdušenih gledalcev, zato se je šov lahko začel. Rdeča nit letošnjih talentov je bila: mi se imamo radi. Na odru je 53 nastopajočih predstavilo 17 točk. Letošnji žiranti Katarina Tominec, Bratko Krivokapič in Matija Pogačnik so pozorno spremljali vse, ocenili ter na kratko komentirali vsako, na koncu pa razglasili zmagovalni nastop, 2. in 3. mesto ter najbolj zabavnega in izvirnega. 1. mesto je osvojila Rebeka Stanovnik, ki je s svojo interpretacijo pesmi Boš znal naprej me ljubiti (Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa) poskrbela, da se je vsem v dvorani naježila koža. 2. mesto sta osvojila Filip Janša in Domen Trobec, ki sta poskrbela za val navdušenja s preigravanjem Slakove viže V dolini tihi na harmoniko. 3. mesto sta si razdelili dve plesni točki: Tina Buh, Žiga Koprivec, Katarina Dolenc, Lenart Sečnik in Nik Raztresen so očarali s plesnim nastopom na glasbeno podlago All I want for Chrismas is you (Mariah Carey), Klara Podobnikar, Katarina Gerjolj, Natalija Trobec, Ela Tominec in Tea Govejšek pa so navdušile s plesnim nastopom na glasbeno podlago Bam bam bam (Čuki). Najbolj zabavni so bili Anže Čamernik, Laura Trnovec, Manca Trnovec, Lara Jarc in Lucija Škof v vlogi zabavnih Babušk, ki so s svojim plesnim nastopom vse nasmejali. Najbolj izviren nastop pa so pripravili Blaž Malovrh, Ezav Kavčič, Marcel Kavčič, Talita Demšar, Ela Ušeničnik, Natalija Kucler, Evita Adam, Magdalena Grdadolnik, Klemen Tominc in Gašper Šubic z dramsko uprizoritvijo Sovice Oke.

Učitelji podaljšanega bivanja izrekamo veliko pohvalo vsem nastopajočim za pogum ter zahvalo vsem obiskovalcem za prijetno vzdušje in spodbudo za nastopajoče. Posebna zahvala gre Hiši medu Božnar, Gostišču grič in podjetju Konstrukcije Schwarzmann, ki so omogočili, da so učenci dobili lepe nagrade. Se vidimo na OPB ima talent 2019.

 

Barbara Premoš, Barbara Trnovec

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi