Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

OBISK MITJA PETKOVŠKA

V ponedeljek, 9. aprila 2018, nas je na OŠ Dobrova obiskal eden najuspešnejših orodnih telovadcev, Mitja Petkovšek. Obisk je potekal v okviru Erasmus+ projekta, kjer je predvideno srečanje z uspešnim športnikom.
Intervju z njim sta izvedli osmošolki Ana Buh in Špela Alič, ki se tudi sami redno ukvarjata s športom.

Mitja Petkovšek je največje uspehe dosegel na bradlji, kjer je postal dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak. Treniral je v športnem društvu Narodni dom, pod vodstvom trenerja Edvarda Kolarja. Leta 2005 sta z Aljažem Peganom na isti dan osvojila prvi naslov svetovnega prvaka v gimnastiki za Slovenijo in prvega za slovenske telovadce, kar smo si tudi skupaj ogledali. Leta 2008 se je vpisal v zgodovino kot prvi, ki je v zgodovini FIG (mednarodna gimnastična zveza) osvojil več kot 1000 točk na kateremkoli orodju. Njemu je to uspelo na bradlji. Mitja Petkovšek je tudi dobitnik nagrade športna poteza s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, zato je bil več kot primeren gost v pogovoru o fair playu, ki je osrednja tema evropskega projekta, v katerega smo vključeni.


Zapisala Petra Prevec

Odzivi učencev:

Na šolo je prišel Mitja Petkovšek. Povedal nam je veliko stvari, da je le 5 % slavnosti in 95 % garanja. Dvakrat je bil svetovni prvak in štirikrat evropski prvak. Pokazal nam je stojo na rokah. Povedal je, da je treniral 20 let, da se je zdravo prehranjeval in veliko spal. Ko je pripovedoval, je bil zraven film, kako je tekmoval na svetovnem prvenstvu. Ko je on treniral, so bili v telovadnici, kjer je puščala streha in je bilo mrzlo. Ima dve punčki, mlajšo in starejšo. Je zelo dober športnik.

Nejc Setničar, 4.a

Drugo uro smo šli v športno dvorano na intervju. Na intervju so povabili telovadca Mitja Petkovška. Intervjuvali sta ga dve učenki Ana in Špela. Med intervjujem je naredil stojo in se vrtel. V osnovni in srednji šoli je treniral enkrat na dan, ko pa je prišel na fakulteto, je pa treniral dvakrat na dan. Treniral je po štiri ure. Povedal je, da je pri gimnastiki 5 odstotkov talenta in 95 odstotkov trdega dela. Ko je še treniral, je bil v zastareli telovadnici, kjer je puščala streha, ko je deževalo. Na koncu so se še slikali in dobil je darilo. Intervju mi je bil zelo všeč, še posebej, ko je naredil stojo.

Katarina Velkovrh, 4.a

Danes je našo šolo obiskal Mitja Petkovšek. Naša šola ga je povabila v okviru projekta Erasmus+. On je zelo slaven gimnastičar. Je 2-kratni svetovni prvak in 4-kratni evropski prvak. Intervju je potekal v športni dvorani na majhnem odru.  Ko je bil v osnovni in srednji šoli, je treniral enkrat na dan, kasneje pa dvakrat. Zjutraj 4 ure in popoldan 4 ure. Pogoji za treninge so bili zelo slabi, saj ko je deževalo, so kaplje padale skozi strop. Takrat so z vedri lovili kaplje. Tako dober pa je postal, ker je imel trenerje z veliko znanja. Nekoč je celo dobil nagrado za FAIR PLAY.

Lana Golob, 4.a

Danes, 9. 4. 2018, je prišel na našo šolo Dobrova šampion Mitja Petkovšek. V športni dvorani je pokazal stojo na rokah in se pri tem obračal. Za to stojo je potreboval 5 let, da mu je tako uspela. Treniral je 20 let. V srednji šoli je treniral enkrat, a na fakulteti dvakrat, zjutraj in popoldan. Povedal je, da če hočeš biti odličen športnik, moraš jesti veliko sadja in zelenjave ter veliko vaditi.

Elena Subašić, 4.a

Oglejte si tudi