Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Noč z gasilci so podaljšali na dve noči

Mladina PGD Dvor je predzadnji vikend v avgustu preživela skupaj. Tokrat je 22 mladih v gasilskem domu v Dvoru preživelo dve Noči z gasilci.
Petek, 21. avgust

Druga izvedba Noči z gasilci se je pričela v petek, 21. avgusta, ko se je 22 mladih članov PGD Dvor zbralo v gasilskem domu, kjer so preživeli naslednja dva dni. Letos smo torej prespali kar dvakrat. Aktivnosti so se pričele v petek ob 18.00, ko smo se razdelili v stalne skupine. Iz vreče presenečenja je vsak mladi gasilec izžrebal skritega prijatelja, katerega identiteto je moral skrbno skrivati, a ga hkrati presenečati z malenkostmi. Letos smo uvedli tudi pošto in zbirali vse misli udeležencev. Sledili sta dve zanimivi igri, na katerih se je že pokazal ekipni duh, saj so bile boljše ekipe nagrajene z večjim številom točk. Sledila je večerja, ki so si jo otroci pripravili sami. Pekli smo palačinke, na odprtem ognju pa koruzo, "twist" in hrenovke. Sledilo je težko pričakovano prenočevanje v gasilskem domu. Dvorana gasilskega doma je bila do zadnjega kotička polna podlog za spanje, spalnih vreč in otrok. Skupina otrok je ponoči s hodnika odnesla vse čevlje, a so se ti zjutraj znova znašli na svojem mestu. Kdo je to storil, še vedno ni raziskano.

Sobota, 22. avgust

Pred zajtrkom smo telovadili, da so se naši možgani dodobra zbudili pred napornim dnevom, ki nas je čakal. Celotno sobotno dogajanje se je dogajajo v Babni Gori pri kozolcu, kjer se tudi pripravljamo na tekmovanja. Do tam smo odšli peš po nekoliko daljši poti preko jase na Ključu in ceste mimo Trobca oz. Ahca. V Babni Gori smo se razdelili v dve skupini in izmenično preizkusili vrvno tehniko ter gašenje pravega požara. Pri slednjem so bile otrokom na voljo številne vedrovke, mladincem pa tudi C-cev. Otroci so spoznali, da je za uspešno gašenje potrebno ekipno sodelovanje. Vrvno tehniko pa so preizkusili v pravem malem adrenalinskem parku, kjer so nadvse uživali. Sobotno popoldne so predvsem dekleta izkoristila za namakanje v priložnostih “termah” in se tako pripravila na vodne igre, ki so dodobra popestrile dan. Pred odhodom proti gasilskemu domu smo se vsi med seboj (znova so bili mokri tudi mentorji) dodobra poškropili. V večernih urah smo pripravili presenečenje za Nika, ki je v nedeljo praznoval rojstni dan. Na tablo smo mu zapisali voščili, na balone pa smo se vsi udeleženci podpisali. Starši so mu prinesli torto, kar je bilo veliko presenečenje zanj, zaradi česar je bilo moč opaziti nekaj solzic sreče. Tik pred spanjem smo preverili še prispelo pošto in se ob branju dodobra nasmejali.

Nedelja, 23. avgust

Nedeljsko jutro je postreglo z lepim vremenom. Znova smo najprej potelovadili ter nato pojedli zajtrk, ki so ga pripravile tri pionirke. V dopoldanskem času je bilo na sporedu iskanje skritega zaklada. Mentor Klemen je pripravil šest vmesnih namigov (in nekaj zavavajočih), mladina pa je poskušala karseda hitro priti do končne rešitve. Kje se je skrival zaklad, pa vprašajte otroke, ki so ga iskali. Popoldne smo se ponovno preselili v Babno Goro in se podali na oviratlon. Na progi je mladina premagala sedem ovir, med katerimi je največ zanimanja požela blatna kopel. Nekateri so se v njej povsem "okopali". Zadnje trenutke srečanja smo izkoristili za branje pošte ter razkritje skritih prijateljev. Otroci so izpolnili tudi anonimni vprašalnik, tako da smo od enega izvedeli, da se je naučil pomivati posodo. Poleg nekaj gasilskega znanja, nam je mentorjem torej uspelo tudi to, zato smo še toliko bolj zadovoljni.

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

Oglejte si tudi