Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vabilo na delavnice Zdravje na vsakem koraku

Delavnice bodo potekale ob četrtkih, in sicer izmenično – enkrat na Dobrovi, drugič v Polhovem Gradcu, vedno ob 18. uri.

10. 12. - Pogrešani napotki (Marko Juhant), Športna dvorana Dobrova
Starši so dobili otroka, naučili so jih, kako ga umivati, nahraniti, obleči. A kako naj ga vzgajajo? Teh navodil pa ni bilo. Pogosto vprašanje staršev v težavah je: »Kar pogledam, ni v redu, kje naj sploh začnem? Ali sva dobra starša?« Predstavljenih bo več navodil, ki nas bodo usmerila, kako ravnati. Po vedenju otrok se namreč ne da takoj sklepati, ali delamo prav. Marko Juhant, specialni pedagog, svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega
dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke.

17. 12. - Pogovor z lokalnim zdravnikom in zobozdravnikom, Športna dvorana Polhov Gradec
Okužbe dihal so pogosta zdravstvena težava, s katero se srečujejo vse starostne skupine prebivalstva. Otroci lahko v povprečju zbolijo zaradi 6–8 okužb letno, odrasli so manj dovzetni in zbolijo 4–6-krat letno. V tej luči želimo nekoliko osvetliti vzroke in klinično sliko okužb, da bi jih ljudje lahko prepoznali, saj se pogosto dogaja, da gredo k zdravniku ob prvih znakih bolezni, kar pa ni najbolj smiselno. Dotaknili se bomo tudi cepljenja proti gripi, ki je v jesenskem času zelo priporočljivo.

Oglejte si tudi