Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – JUNIJ

ZAHVALA KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
Ob dnevu slovenskega krvodajalstva, 4. juniju, in svetovnem dnevu krvodajalcev, 14. juniju, se iskreno zahvaljujemo vsem krvodajalkam in krvodajalcem, ki nesebično darujete kri za zdravje in življenja soljudi. Hvala tudi vsem prostovoljcem in vsem, ki po svojih najboljših močeh podpirate prostovoljno krvodajalstvo v Sloveniji!

#solidarnost #lepadejanja


>>DAN S PROSTOVOLJCI
dobimo se na terenu, v sredo, 9. 6. 2021, ob 17. uri, pri sidru na Kongresnem trgu, Ljubljana
Predstavili vam bomo zanimive skupnostne projekte:
projekt Knjižnica pod krošnjami (Zavod Divja Misel) in projekt Knjižnica reči (Društvo Knjižnica reči in Kulturno društvo prostoRož)
Voden sprehod bo potekal na relaciji med Kongresnim trgom in Tivolijem.
Obvezne prijave do 8. 6. 2021 na e-pošto
vedrana.pokleka@rdecikirzljubljana.si ali na 040 858 052.

>>DELAVNICA ZA LAIČNO OSKRBO IN NEGO NA DOMU
17. 6. 2021 od 16. do 20. ure, Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana, Tržaška c. 132, Ljubljana
Vsi se lahko nekoč znajdemo v situaciji, ko bomo morali poskrbeti za svoje najbližje. Sedaj je čas, da se naučimo kako! Delavnica je namenjena vsem, ki nimajo zdravstvene izobrazbe in bi radi skrbeli za svojce, prijatelje, sosede, ko bo to potrebno. Praktično naravnano delavnico izvajata medicinska sestra ali patronažna sestra z dolgoletnimi izkušnjami. Obvezne prijave preko
povezave ali na info@rdecikrizljubljana.si.

>> IZMENJEVALNICA
18. 6. 2021
od 16. do 19. ure, pred Humanitarnim centrom, Tržaška c. 132, Ljubljana
Pridružite se nam na dogodku blagovne menjave - prinesi hrano, izdelke za higieno in čistila in jih izmenjaj za rabljena, vintage oblačila in predmete.

>> SREČEVALNICA
Vsak torek med 10. in 12. uro v Humanitarnem centru, na Tržaški 132, potekajo srečanja z naslovom  »Ustvarjalno in z dobrim počutjem v poletje«. Delavnice bodo potekale do 29. 6. 2021. Na srečanjih se spoznavamo s sprostitvenimi in dihalnimi tehnikami, pridobivamo plesna in fotografska znanja in krepimo dobro počutje in ustvarjalnost. V kolikor bi se želeli pridružiti, lahko svojo prijavo oddate na elektronski naslov izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si.

>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
Potrebe po krvi se povečujejo, zato vljudno vabljeni, da se naročite in darujete kri. V juniju bodo k
rvodajalske akcije potekale 4., 11., 18. in 24. 6. 2021 na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ul. 6, Ljubljana. Zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni se je na odvzem krvi potrebno naročiti, zato pokličite na 051 671 147, 051 389 270 ali 030 716 796in se dogovorite za dan in uro prihoda. Vljudno prosimo, da brez predhodne najave na odvzem krvi ne prihajate.
Hvala, ker darujete kri za življenje.

>> 11. OBLETNICA KLUBA 25
Mladi prostovoljci – animatorji Kluba 25 pod okriljem Rdečega križa Ljubljana že od 17. junija 2010 motivirajo dijake in študente v Ljubljani k solidarnosti, humanosti in krvodajalstvu. Skupaj s prostovoljci – animatorji Kluba 100 kapljic, ki kot dolgoletni krvodajalci prijazno širijo svoje izkušnje, navdihujejo in spodbujajo mlade s predstavitvami krvodajalstva na šolah in prek spleta.

Prostovoljcem – animatorjem obeh klubov se iskreno zahvaljujemo za čas, trud in srčnost, ki jih namenjate krvodajalstvu. Ob enajsti obletnici Kluba 25 pa iskreno čestitamo vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki ste v teh letih sodelovali pri ozaveščanju mladih in pridobivanju novih krvodajalk in krvodajalcev.

>> DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv lahko rešimo mnogo življenj, zato moramo o tem humanem dejanju po smrti razmišljati že za časa življenja. V register se lahko vpišete z digitalnim potrdilom na povezavi
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3765 ali pa osebno v času uradnih ur na RKS-OZ Ljubljana po predhodni napovedi.

>> PRVA POMOČ – TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI za voznike in zaposlene, delavnice in tečaj za bolničarja
S pridobivanjem znanja prve pomoči ne moremo čakati. Nikoli namreč ne vemo, kdaj nas za ovinkom pričaka nesreča. Tečaji in izpiti prve pomoči potekajo redno, vsak teden, z ustreznimi prilagoditvenimi ukrepi. Prijave in več informacij na:
www.prva-pomoc.si.

SODELUJEMO:

Na dogodkih drugih organizatorjev bomo predstavili programe RKS-OZ Ljubljana. Osvežite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja, udeležite se brezplačnih meritev krvnega tlaka, sladkorja, holesterola in kisika v krvi ali pa pridobite več informacij o naših prostovoljskih programih. Naši prostovoljci vas bodo v juniju pričakali na dogodku:

>>DAN OBČINE VELIKE LAŠČE - TRŠKI DAN
12. 6. 2021 od 9. do 14. ure, trg v Velikih Laščah, Stritarjeva c. 1

INFORMACIJE O HUMANITARNI POMOČI V ČASU EPIDEMIJE

>> NUJNA - HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
V kolikor ste v stiski se obrnite na nas! Na posebni telefonski številki 040 788 698 smo dosegljivi za informacije o humanitarni oskrbi prebivalstva od ponedeljka do četrtka od 9. do 15. ure, v petek od 9. do 12. ure. Delitev pomoči v Humanitarnem centru poteka nemoteno.

>> DONACIJE ZA POMOČ DRUŽINAM IN POSAMEZNIKOM V STISKI
Stiske ljudi se poglabljajo. Veliko družin, samozaposlenih in perkarnih delavcev se je znašlo v hudi finančni stiski. Donacije za pomoč pri plačilu položnic za osnovne življenjske stroške lahko nakažete na Humanitarni račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici:
SI56 61 000 11 22 33 44 82
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2 (Pomagajmo LJUDEM našega mesta)
Enostavno nakazilo donacije s QR KODO.


Z vašim pametnim telefonom lahko
skenirate našo QR kodo in določite poljubni znesek donacije za humanitarno akcijo Pomagajmo LJUDEM našega mesta.

pošljete SMS sporočilo s ključno besedo LJUDEM5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za humanitarno akcijo Pomagajmo LJUDEM našega mesta;

POMEMBNO: 
4. 6. – Dan slovenskega krvodajalstva
14. 6. – Svetovni dan krvodajalcev
20. 6. – Svetovni dan beguncev

Oglejte si tudi