Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – AVGUST

Veste kaj pomeni beseda 'Panaro'? Neapeljčani so tako poimenovali košaro, s katero so si v težkih časih epidemije pomagali v večstanovanjskih stolpnicah, da so se izognili skupnim stopniščem in ostali zdravi. Sodelovanje ️ Moč ️ Povezanost ️ Solidarnost

In kot pravi Dalajlama: »Ljubezen in sočutje sta nujnost, ne luksuz. Brez tega človeštvo ne more preživeti.«
Za več idej lepih dejanj in medsosedske solidarnosti nam lahko sledite na Instagram profilu
@lepa_dejanja.

Naslov ilustracije: »Solidarnost«, avtorica: Martina Hribar.

>> IZMENJEVALNICA
5. 8. 2021 od 16. do 20. ure, Mestni trg, pred Pritličjem, Ljubljana
Tradicionalno se tudi letos v polenih mesecih selimo na prosto. Letos bo prva Izmenjevalnica v centru Ljubljane potekala na Mestnem trgu, pred lokalom Pritličje. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku!
20. 8. 2021
od 16. do 19. ure, pred Humanitarnim centrom, Tržaška c. 132, Ljubljana
Pridružite se nam na dogodku blagovne menjave – prinesi hrano, izdelke za higieno in čistila in jih izmenjaj za rabljena, vintage oblačila in predmete.

>> ODPRTI TRENING EKIP PRVE POMOČI RKS-OZLJ
28. 8. 2021 od 8.30 do 14.30 ure, Ljubljana
Prijavite in pridružite se na treningu prve pomoči, da spoznate prostovoljstvo na področju prve pomoči v okviru sil za zaščito in reševanje. Vabljeni!
Obvezne prijave na
spela.kenda@rdecikrizljubljana.si.

>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
Vljudno vabljeni, da darujete kri in s tem pripomorete k zadostitvi povečanih potreb po krvi v poletnih mesecih. Na odvzem krvi se je še vedno potrebno naročiti, zato pokličite na 051 671 147, 051 389 270 ali 030 716 796 in se dogovorite za dan in uro prihoda. Odvzemi
v Ljubljani potekajo na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ul. 6, Ljubljana.
Hvala, ker darujete kri za življenje.


>> DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv lahko rešimo mnogo življenj, zato moramo o tem humanem dejanju po smrti razmišljati že za časa življenja. V register se lahko vpišete z digitalnim potrdilom na povezavi
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3765 ali pa osebno v času uradnih ur na RKS-OZ Ljubljana po predhodni napovedi.

>> PRVA POMOČ – TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI za voznike in zaposlene, delavnice in tečaj za bolničarja
Osvežite svoje znanje prve pomoči, pripravite se za izpit iz prve pomoči za voznike motornih vozil ali se prijavite na tečaj za bolničarja. 17. 9. 2021 ob 17. uri pripravljamo tudi delavnico Najnujnejših ukrepov prve pomoči pri otrocih in dojenčkih. Prijave potekajo preko spletne strani www.prva-pomoc.si.

POSTANI PROSTOVOLJEC RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA

Priključi se veliki družini prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa. Delimo nekaj zapisov prostovoljcev, ki so nastali v zadnjem letu.

OBJAVLJEN JE RAZPIS ZA NOVE ČLANE NASTANITVENE ENOTE, EKIP PRVE POMOČI IN PROSTOVOLJCE_KE KRAJEVNIH ORGANIZACIJ RDEČEGA KRIŽA
V naše vrste vabimo prostovoljce in prostovoljke, ki se želijo aktivirati v sistemu zaščite in reševanja – nove člane Nastanitvene enote in Ekip prve pomoči. Za odzivanje tako na vsakdanje stiske ljudi kot v primeru izrednih razmer pa so ključni tudi prostovoljci, ki delujejo v lokalnih skupnostih – pomagajo starejšim, organizirajo srečanja za povezovanje, zaznavajo stiske soljudi. Vključite se v našo mrežo, ki se odziva na potrebe ljudi! Prijave že sprejemamo, najkasnejši rok za prijave je 10. 9. 2021. Usposabljanje bo potekalo od oktobra 2021 dalje. Več informacij in prijave na:https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Razpis_za_prostovoljstvo_jesen_2021/

UP – učna pomoč in psihosocialna podpora družini
UP – učna pomoč in psihosocialna podpora družini je program, v sklopu katerega nudimo podporo in pomoč številnim učencem_kam in njihovim družinam. V kolikor bi vas veselilo prostovoljsko delo z otroki, mladostniki in družinami vabljeni, da oddate spletni obrazec oziroma prijavnico na spletni strani: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/UP-ucna_pomoc_in_psihosocialna_podpora_druzini/ ali nam pišete na elektronski naslov: izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si.
Aktivnosti financira MDDSZ iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

KLUB 25 IN KLUB 100 KAPLJIC
Vabljeni, da se pridružite skupini prostovoljcev, kjer mladi prostovoljci Kluba 25 skupaj z izkušenimi krvodajalci in prostovoljci Kluba 100 kapljic spodbujajo krvodajalstvo v obliki predstavitev krvodajalstva in promocij na javnih dogodkih med mladimi in širše. Prijavite sprejemamo na spletni strani: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/. Dobrodošli!

INFORMACIJE O HUMANITARNI POMOČI
>> HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
V kolikor ste v stiski se obrnite na nas! Dosegljivi smo na 040 788 698.
Več:
https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Humanitarni_center/
Pomembno – zaradi letnih vzdrževalnih del od 15. julija do 15. avgusta oblačil in rabljenih predmetov ne bomo sprejemali.


POMEMBNO: 
12. 8. 2021 – Svetovni dan mladih
19. 8. 2021 – Svetovni dan humanitarnosti

Oglejte si tudi