Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
4373

Upokojenci z novo predsednico in pomladjo naprej

2. marca je bila prva seja upravnega odbora in konstitutivne komisije društva upokojencev Polhov Gradec pod vodstvom nove predsednice Cecilije Jarc. Nadzorni odbor je dobil predsednico Andrejko Novak in namestnico Katarino Kramar, častno razsodišče pa predsednika Cveta Pustovrha, za njegovega namestnika je bil izvoljen Lado Podlogar.

Predsednica DU Polhov Gradec Cecilija Jarc je aktivna in sončna osebnost. Pred skoraj desetletjem sva sodelovala v TD Polhov Gradec kot člana komisije za izbor najlepše hiše v občini, večkrat se srečava na balinišču in kot dolgoletni lokalni novinar si res ne predstavljam boljše voditeljice na čelu upokojencev! Cecilija Jarc je po izobrazbi ekonomistka in je vse do upokojitve delala v bančništvu. Še danes je zvesta svoji Deželni banki Slovenje, bogate računovodsko-vodstvene izkušnje pa rada prenaša naprej. Delo v društvu zanjo ni novo. S pozitivno energijo in prijazno besedo vedno rada priskoči na pomoč. V preteklem mandatu je opravljala delo tajnice DU Polhov Gradec in se je marsikaj naučila o delu v društvu upokojencev. Že mnogo let je aktivna v TD Vetrnik iz Babne Gore, saj je bila tri mandate članica UO in je opravljala delo blagajničarke. Ker zelo rada speče kaj sladkega, je to lepo navado prinesla tudi v društvo upokojencev, da bo njihova barvita jesen življenja tudi sladka. Ponosna je na svoj kraj, na Babno Goro, kjer je bila rojena in kjer živi, saj se v objemu hribovja dobro počuti. Res so tu doma dobre energije, saj tu stoji tudi županova domačija, pa tudi Ivan Belec, snemalec in režiser dokumentarnih filmov, ki mu je TD Vetrnik avgusta 2016 posvetil umetniški večer, je tu našel svoj dom.

V prostem času Cecilija rada prebere dobro knjigo in posluša glasbo; srce ji zaigra ob zvokih harmonike in narodno-zabavnih ansamblov (med pogovorom je njen telefon zazvonil z melodijo Lojzeta Slaka) in tudi sama se je lotila učenja in igranja tega instrumenta. Rada vrtnari in se sprošča ob pogledu na cvetje, ki jo vedno obdaja v naravi in na balkonu. Rada poprime za pero in napiše pesem, tako izpovedno, ko je duša pripravljena … Posebno dragocen pa ji je čas, ki ga preživi s svojimi vnučki. Njena rekreacija poteka na utrjeni peščeni podlagi, saj je aktivna balinarka, ki pozimi trenira na balinišču Športnega društva Zarja (dvakrat tedensko) v Ljubljani, poleti pa dvakrat tedensko na balinišču Blagajana pri gostišču Pograjski dom. Redno se udeležuje turnirjev, kjer nastopa kot članica sekcije balinarjev DU Polhov Gradec in živahna kot je, ji ni težko z družbo zapeti domače pesmi ob številnih slavnostnih priložnostih. Decembra je bila gostja TV Slovenija v oddaji Dober dan, kjer sta z voditeljico Ano Pirkovič Tavčar kramljali na temo dela v društvih upokojencev z iztočnico:  "Nismo za staro šaro!" Pa še res je. Tudi ko se upokojimo, moramo ostati aktivni. Vsak po svojih močeh. Tako poskrbimo tudi za svoje zdravje, pa ne le zase, saj sreča je, ko jo deliš … In ne bodite presenečeni, če boste v kratkem plesali v domačem kraju, saj Cecilija je vedno aktivna in … sončna! Snegu je dokončno odklenkalo.

Sebastjan Vehar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!