Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
5°C
4°C
PET.
5°C
4°C

Poletje  2021 v  DU Polhov Gradec

Članice in člani društva upokojencev Polhov Gradec smo se 2. julija družili  v Črnem vrhu na Poletnem srečanju. Ob petkih smo se udeleževali  jutranje telovadbe pri balinišču Balinarskega društva Blagajna. Seje UO in ostale aktivnosti  so potekale redno, skladno z navodili vlade RS zaradi še vednoizrednih zdravstvenih razmer Covid-19.

Komisija za socialo je opravljala dobro svoje delo pri naših članicah in članih na domu ali pa v domovih za starejše občane, kjer bivajo. Sekcija za pohodništvo je bila tudi aktivna. Več pohodov so opravili tudi ob naši lepi obali. Organizirali in pripravili smo tudi vse za izlet na Primorsko, ob naši  obali in v Luko Koper ter v Piran. Žal izleta nismo izvedli zaradi premajhne udeležbe.

Balinarska sekcija pod vodstvom Janeza Novak je bila tudi vse poletje aktivna. Treninge smo opravljali na domači progi Balinarskega  društva Blagajana, katerega smo tudi člani.  S turnirji se je pričelo že v juniju, in sicer je bil prvi turnir na Igu. Turnir moške in ženske balinarske ekipe. Ženska ekipa se je vrnila vesela, s pokalom. Tudi v Dragomerju smo gostovali na turnirju, prav tako moška in ženska ekipa. Naša moška ekipa je osvojila tretje mesto, ženska ekipa pa je osvojila prvo mesto. Gostovanj je bilo kaj hitro konec zaradi odpovedi turnirjev zaradi še vedno kriznih zdravstvenih razmer. Mi smo na domači progi organizirali ženski in moški turnir. V goste smo povabili balinarje in balinarke iz sosednjih društev Osrednjeslovenske pokrajine. Moška ekipa je osvojili dva pokala, prvo in drugo mesto. Tudi ženska ekipa je osvojila dva pokala. Organizirali smo tudi turnir ONA – ON. Moška ekipa se je udeležila 14. septembra v Komendi na državnem prvenstvu v balinanju. Čestitke našim balinarjem za udeležbo na prvenstvu.

Cecilija Jarc

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi