Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Polhov Gradec

Polhov Gradec, 27. februar – Zadnjo soboto v mesecu februarju smo imeli člani društva upokojencev Polhov Gradec svoj redni letni občni zbor.
Zbrali smo se v Pograjskem domu. Občnega zbora se je udeležilo 120 članov društva, kar je skoraj polovica članstva. Poleg članov so srečanju prisostvovali tudi povabljeni gostje, in sicer predsednik območnega združenja upokojencev Anton Slak, predsednik DU Dobrova Anton Tomšič, predsednik DU Horjul Matko Zdešar predsednica DU Vrzdenec Vera Kranjc, župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franci Setnikar in v. d. direktorja Javnega zavoda Pograjska graščina Gregor Čuden, ki je poskrbel tudi za ozvočenje.

Občni zbor se je pričel z nagovorom predsednika društva Marjana Plestenjaka. Po pozdravu članov in gostov je bil podan predlog za izvolitev organov občnega zbora. Za delovnega predsednika je bil izvoljen Golc Matija, ki je zelo profesionalno vodil občni zbor. V uradnem delu je bilo mogoče slišati poročilo predsednika društva, poročilo o finančnem poslovanju društva, poročilo nadzornega odbora in disciplinskega razsodišča. Sledila so še poročila predsednikov komisij, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Polhov Gradec, in sicer Komisije za zdravstvo in socialno skrbstvo, Komisije za izlete, Komisije za šport in rekreacijo ter Balinarske sekcije. Temu je sledila razprava na poročila. Kot predsednik sem izrekel veliko zahvalilo vsem predsednikom in članom komisij za dobro delo in za vse aktivnosti, ki jih opravljajo znotraj društva. Nagovorjeni so bili tudi prisotni gostje. Predstavniki sosednjih upokojenskih društev in drugi so pozdravili zbrane ter pohvalili aktivnosti društva. Župan Setnikar Franci je prav tako pohvalil delo in aktivnosti društva, v govoru pa omenil nesmiselno obnašanje države, ki povzroča težave z zakonom o davčnih blagajnah. Po razpravah na poročila je občni zbor izvolil novega predsednika komisije za šport in rekreacijo, ki jo je do tedaj vodila Helga Kucler. Funkcijo predsednika omenjene komisije je sprejel Janez Širok, ki je bil tudi s strani članov soglasno potrjen. Sledila je še podelitev priznanj. Po sklepu Upravnega odbora je bilo letos priznanje podeljeno Jožetu Bizjanu, ki že vrsto let vodi komisijo za zdravstvo in socialno skrbstvo ter županu Francu Setnikarju za odlično sodelovanje z občino Dobrova - Polhov Gradec.

Po končanem uradnem delu je sledilo družabno srečanje, ki so ga zbrani upokojenci in upokojenke vsako leto najbolj veseli.

 

Predsednik DU Polhov Gradec

Marjan Plestenjak

 

 

Oglejte si tudi