Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nevladne organizacije osvajamo vrhove

Gibanje koristi! Osvoji vrh, se slikaj in za svojo nevladno organizacijo osvoji nagrado!


Na Zavodu Nefiks se vse bolj zavedamo pomembnosti starega pregovora “Zdrav duh v zdravem telesu”. Po izzivu, ko smo se peš odpravili okoli sveta, smo se na Stičišču Središče, stičišču nevladnih organizacij (NVO) osrednjeslovenske regije, odločili, da se povzpnemo še v višave in osvojimo vrhove naše regije.


V sodelovanju s podjetjem Decathlon vas vabimo, da se pridružite akciji osvajanja vrhov.


Izkoristite pobudo za team building in malce zdravega tekmovanja med vašimi zaposlenimi, prostovoljci, družinskimi člani, prijatelji …


Kako se pridružite akciji?


Tako, da se med 15. majem in 25. junijem odpravite na čim več vrhov znotraj osrednjeslovenske regije, na vrhu naredite fotografijo in jo skupaj s podatki (ime vrha, datum, vaše ime in ime organizacije) pošljete na naš elektronski naslov sticisce@nefiks.si.


Vaši osvojeni vrhovi bodo dnevno posodobljeni in vidni na tej spletni strani.


Vse sodelujoče nevladne organizacije (društva, zasebni zavodi in ustanove) bodo ob zaključku akcije prejele praktično darilo, nevladna organizacija, ki bo osvojila največ vrhov pa bo nagrajena s prav posebno praktično nagrado podjetja Decathlon. 


V kolikor niste člani kakšnega društva ali druge NVO, lahko svoj osvojeni vrh "podarite" nevladni organizaciji po vaši izbiri - mladinskemu, turističnemu, gasilskemu društvu ... v vaši okolici.


Zakaj se pridružiti akciji?


"Pozabljamo, da smo kljub vsem strojem in zgradbam še vedno le del narave"
Ker želimo z akcijo opozoriti tudi na nevarnost podnebnih sprememb, ki jih z našimi prevoznimi sredstvi sami povzročamo, bomo s pobudo pričeli na 15. maja na mednarodni dan podnebnih sprememb. Ker nam za naš planet ni vseeno in ker akcija spodbuja h gibanju in čim manjši uporabi prevoznih sredstev.


“V dolini so me vodili trenutki, kakor so pač prihajali in odhajali, početi sem moral stvari, ki so jih ljudje zahtevali in pričakovali, gore pa so bile brezmajne, kakor so bile brezmajne moje sanje”
Zbiranje vrhov bomo zaključili 25. junija, na 30. rojstni dan naše države. Slovenija je res majhna, po drugi strani pa tako velika, da lahko vedno odkrijemo nekaj novega. To smo lahko izkusili predvsem v zadnjem letu, ko smo se zaradi okoliščin bolj ali manj “držali doma”. S to akcijo želimo spodbuditi člane NVO, da se podajo tudi na hribe in gore, ki jih običajno opazujejo le z doline. Prepričani smo, da je kakšen domač` kuceljček ostal še neosvojen in da je ta akcija lahko dobra motivacija, da ga osvojite.


“Zakaj tako hitro pozabimo svoje norenje in se zgražamo nad pokvarjeno mladino, namesto da bi jim pomagali iskati pot, po kateri naj hodi?”
Akcija spodbuja h gibanju vse generacije in ni starostno omejena. Lahko je dobra priložnost, da se starši na pohod odpravite s svojimi otroki, vnuki pa z dedki ali babicami. Tako da lahko to spodbudo izkoristite kot odlično priložnost za medgeneracijsko povezovanje.


Suzana Tahiri, vodja trgovine Decathlon na Rudniku pa je povedala: “S sodelovanjem pri tem projektu želimo pokazati, da je pohodništvo lahko dostopno vsem, če le imamo malo motivacije. Spodbuditi želimo vse generacije, da se odpravijo v hribe, lahko so to daljši ali krajši pohodi, lahko osvajamo manjše hribe ali pa tiste malo večje. Gre za vrsto športa, kjer ne krepimo samo svoje telo ampak tudi naš um, saj so hribi idealni prostor, kjer lahko izklopimo misli, pozabimo na vse skrbi in se ponovno napolnimo z energijo.”


Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na sticisce@nefiks.si in telefonski številki 040 698 915.


*Citati med besedilom so vzeti iz knjige Pot Nejca Zaplotnika.
Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Povezave

Osvojeni vrhovi

Oglejte si tudi