Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Na Stari grad za šolski in vrtčevski sklad

Polhov Gradec, 30. september – Društvo za kakovost življenja Lep je dan je v sodelovanju z OŠ Polhov Gradec in vrtcem pri OŠ Polhov Gradec pripravil dobrodelni pohod na Stari grad za šolski in vrtčevski sklad.
Na čudovit jesenski dan se je množica šolarjev, vrtičkarjev, staršev ter vzgojiteljev in učiteljev zbrala na parkirišču pred osnovno šolo Polhov Gradec. Prijaznemu pozdravu Petre Pišek, ki se je v imenu organizatorja, društva Lep je dan zahvalila vsem za spodbudno podporo, ki člane še dodatno motivira za nove zamisli in dogodke, je sledil nagovor ravnateljice Ilinke Kucler. Ravnateljica je izrazila zadovoljstvo nad lepo udeležbo ter se pobudnicam zahvalila za povabilo in sodelovanje. Vsem je zaželela prijeten dan. Pohvala je bila izrečena tudi s strani predstavnikov sveta staršev šolskih in vrtčevskih otrok šole Polhov Gradec, ki so se strinjali, da skupaj zmorejo več.

Od tod je pot vodila proti vrhu Starega gradu. Vsem, tistim s kratkimi ali dolgimi, hitrimi ali nekoliko počasnejšimi koraki, prav vsem je uspelo priti na vrh te manjše in nezahtevne vzpetine sredi Polhovega Gradca. Tudi najmanjši vrtičkarji so dosegli zastavljeni cilj, nekateri tudi zaradi obetajoče se nagrade na vrhu. Pri kapeli na vrhu so vse zmagovalce namreč čakale diplome za dobro voljo in udeležbo ter sladka presenečenja. Članice društva so bile izredno pridne in so na vrh prinesle kup sladkih dobrot in tekočega okrepčila ter poskrbele, da so si vsi udeleženci dobrodelnega pohoda vzeli še nekaj časa za klepet in druženje. Tega v vsakodnevnem tempu primanjkuje, zato je tak način pravi tudi za oblikovanje novih idej, načrtov in podobnega, kar lahko prispeva h kakovostnejšemu življenju vsakega posameznika in skupnosti. Prijetnost pa tudi to pot družbo delalo koristno, saj so z dogodkom udeleženci zbrali tudi nekaj denarja za šolski in vrtčevski sklad.

Nadja Prosen Verbič

 

Društvo Lep je dan se ob tej priložnosti v prvi vrsti zahvaljuje sponzorjem: Planinskemu društvu Blagajana, lekarni na Dobrovi in podjetju Previjalne mize Sraka ter vsem udeležencem za dobro voljo in podporo tradiciji. Torej ste nanj vabljeni spet naslednje leto.

Oglejte si tudi