Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
ČET.
22°C
11°C
Oceni objavo

Meni z novoletnim pridihom

V četrtek, 11. 12. 2014, zvečer smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici na OŠ Dobrova pod organizacijskim okriljem Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova.
Vodja kuharskega tečaja Robert Merzel nudi strokovno pomoč nacionalni članski in mladinski kuharski reprezentanci. Obe ekipi sta se novembra udeležili Svetovnega kulinaričnega prvenstva Villeroy & Boch, ki se je odvijalo v Luksemburgu; domov sta se vrnili s tremi srebrnimi odličji in enim bronom. Za odlične uspehe jima iskreno čestitamo.  

Na kuharskem tečaju na Dobrovi je bilo že občutiti prednovoletno vzdušje. Tudi meni je imel novoletni pridih.

Tokrat nam je mojster pripravil:

  1. tatar dimljenega lososa,
  2. žafranovo rižoto,
  3. kuhano svinjsko stegno z zelenjavo, vinom, zelišči in začimbami,
  4. novoletno čokoladno torto.

Navodilo za pripravo predjedi (tatar dimljenega lososa): 

Lososovo meso narežemo na drobne kocke, premešamo z limoninim sokom in belim poprom, povežemo v maso, nadevamo v modelčke, katerim smo dno napolnili s popraženim koromačem. Prekrijemo s stepeno sladko smetano (soljeno in poprano) ter okrasimo z balzamičnim kisom in svežim koprom. Ponudimo s kruhom in maslom.

 

Zahvaljujemo se za vse jedi, ideje in recepte.

Zapisala: Andreja Piskač


 

Oglejte si tudi