Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 23.06.2017

pretežno oblačno
Danes bo večinoma sončno, predvsem popoldne bodo krajevne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Manj verjetne bodo na Primorskem. Pihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj C.
19°C | 34°C
sobota, 24.06.2017
20°C | 32°C
nedelja, 25.06.2017
20°C | 27°C
ponedeljek, 26.06.2017
16°C | 31°C
torek, 27.06.2017
17°C | 32°C
Opozorila
Petek, 23.6.2017 ob 9h
Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda.
19°C
34°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Meni z novoletnim pridihom


DRUŠTVA

| |
14.01.2015      10:03
A A

Meni z novoletnim pridihom


V četrtek, 11. 12. 2014, zvečer smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici na OŠ Dobrova pod organizacijskim okriljem Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova.


Deli:

Vodja kuharskega tečaja Robert Merzel nudi strokovno pomoč nacionalni članski in mladinski kuharski reprezentanci. Obe ekipi sta se novembra udeležili Svetovnega kulinaričnega prvenstva Villeroy & Boch, ki se je odvijalo v Luksemburgu; domov sta se vrnili s tremi srebrnimi odličji in enim bronom. Za odlične uspehe jima iskreno čestitamo.  

Na kuharskem tečaju na Dobrovi je bilo že občutiti prednovoletno vzdušje. Tudi meni je imel novoletni pridih.

Tokrat nam je mojster pripravil:

  1. tatar dimljenega lososa,
  2. žafranovo rižoto,
  3. kuhano svinjsko stegno z zelenjavo, vinom, zelišči in začimbami,
  4. novoletno čokoladno torto.

Navodilo za pripravo predjedi (tatar dimljenega lososa): 

Lososovo meso narežemo na drobne kocke, premešamo z limoninim sokom in belim poprom, povežemo v maso, nadevamo v modelčke, katerim smo dno napolnili s popraženim koromačem. Prekrijemo s stepeno sladko smetano (soljeno in poprano) ter okrasimo z balzamičnim kisom in svežim koprom. Ponudimo s kruhom in maslom.

 

Zahvaljujemo se za vse jedi, ideje in recepte.

Zapisala: Andreja Piskač


 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 449
Izšla: 29.05.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.