Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Valentinov ples z Godbo DPG na Dobrovi

Le vikend po pustovanju se je na Dobrovi odvijal še drugi večji dogodek meseca, Valentinov ples v organizaciji godbe Dobrova - Polhov Gradec.

Valentinov ples je v naši občini potekal že četrtič. Letos se je prvič predstavil na Dobrovi in privabil kar nekaj obiskovalcev, željenih plesne žive glasbe. Pa čeprav ima dogodek s pustom skupno točko, da se oboje nanaša na t. i. ''praznik'' v mesecu februarju, je Valentinovo samo po sebi čisto druge zvrsti kot pustovanje. Še pred samim začetkom programa so se gostje množično zbirali v dvorani kulturnega doma na Dobrovi. Lepo oblečeni gospodje, dame v oblekah in plesnih čevljih, res je, prav so prišli. V pričakovanju na lep plesni večer so gostje hitro zapolnili vse mize in se pripravili na ples. Ples je potekal v treh sklopih. Prvi sklop je bil namenjen starejšim, zimzelene pesmi, slovenske popevke in nekaj tujih skladb. V drugem delu je sledil sklop narodno-zabavnih viž, večinoma izpod peresa Vilka Ovsenika. Tretji sklop pa je obsegal bolj zabavne vode, za mlade. Popularna glasba 21. stoletja, Michael Bubble, Michael Jackson, Tequila, Despacito, manjkalo pa ni niti skladb s koreografijo od Račk, pa vse do Grškega plesa in Y.M.C.A.

Godba je dogodek otvorila s pesmijo Zvončki in trobentice in prvi plesni par je dogodek otvoril že po prvih nekaj taktih uvodne skladbe. Nato so sE opogumili tudi drugi plesalci in plesišče je bilo kmalu polno. Vzdušje se je iz sklopa v sklop stopnjevalo, piko na i pa je dodal light show z različnimi barvnimi in laserskimi lučmi in vzorci. Celoten večer je godben aktiv skrbel tudi za hrano in pijačo. Na voljo so bili Valentinovi cocktaili, pivo Kralj, pice, krompirček, palačinke in ostala odlična ponudba. Cel večer je potekal tudi Valentinov srečelov, kjer je bilo moč kupiti srečko, dobiti vrtnico, hkrati pa se potegovati tudi za glavno nagrado – večerjo za 2 v gostilni Gorjanc.

Kot vrhunec večera je sigurno treba izpostaviti praznovanje rojstnega dne enega izmed trobentačev, članov godbe. Že tako so godbeniki za goste pripravili presenečenje in pri pesmi Despacito malega trobentača Ignacija spravili na balkonček nad odrom, kjer je odigral svoj solo del na začetku skladbe, nato pa presenetili še njega in po njegovem solu zapeli vse najboljše za njegovih 12 let. Vzdušje se je iz pesmi v pesem samo še stopnjevalo. Vzkliki godbenikov med skladbami, petje, solo vložki, koreografija, klobuki in lasulje so dodali še dodatno vrednost, da je dogodek res ostal v lepem spominu vsem obiskovalcem.

Kako pa naslednje leto?  To pride kasneje, vendar vam godbeniki zagotavljajo, da prihaja nekaj večjega in še boljšega. Ples naslednje leto bo!

 

M.D.

Oglejte si tudi