Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pozor, kamera!

Če boste v prihodnjih dneh in mesecih na območju Dobrove in Polhovega Gradca opazili reportažna vozila slovenske nacionalne televizije, pomeni, da se blizu vas snema nova slovenska nadaljevanka. V naših krajih jo bodo snemali od marca do maja.

Režiser nadaljevanke, ki se bo odvila v osemnajstih delih, je Marko Naberšnik, dobitnik številnih domačih in tujih nagrad za slovenska celovečerna filma Petelinji zajtrk ter Šanghaj. V svoj kolektiv je povabil že utečeno ekipo, s katero je že sodeloval. Scenograf je Miha Ferkov, direktor fotografije Miloš Srdić, nadaljevanka pa nastaja pod okriljem produkcijske hiše Perfo, d. o. o. Prav tako je odlična igralska zasedba; nastopila bodo sama uveljavljena slovenska igralska imena, in sicer Primož Petkovšek, Barbara Žefran, Vladimir Vlaškalić, Andrej Nahtigal, Jožef Ropoša, Janez Starina, Evgen Car, Tine Oman, Bine Matoh, Vojko Zidar, Maja Boh, Gaja Pegan Nahtigal, Teja Glažar, Zvone Hribar, Robert Prebil, Eva Kraš, Tadej Koren Šmid in Anka Kolenc.

Vsebina nadaljevanke je nam, vaščanom zelo blizu. Govori namreč o vozniku Cenetu, ki po domovih razvaža in prodaja kruh. Njegovo novo delovno mesto mu popolnoma spremeni tok življenja. Kako in zakaj, pa izveste v naslednji številki Našega časopisa, ko boste lahko prebrali tudi intervju z režiserjem nadaljevanke.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi