Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Druženje na AP Polhov Gradec

V petek, 9. 2. 2024, se je odvijal zabaven dogodek, namreč priredili so večer družabnih iger, ki se je odvijal po 17. uri daje. Dogodek je privabil občane različnih starosti, ki so se zbrali ob mizah obloženih z različnimi družabnimi igrami. Mlajši in starejši, prav vsi so se zabavali ob igranju družabnih iger, ki so jih obiskovalci lahko prinesi s seboj in tako večer preživeli ob prijetnem ter zabavnem druženju.

Ta zabaven večer pa je le ena izmed številnih ponudb, ki jih je avtobusna postaja izvedla v prid povezovanju lokalne skupnosti. Dan prej, 8. 2. 2024, na Prešernov dan so obiskovalcem podarili kavo v zameno za en napisan verz. Ta dogodek so poimenovali kar Verz za kavo, kar pa je bil lep trenutek, kjer se je literarna ustvarjalnost prepletla z druženjem ob kavi.

Avtobusna postaja v Polhovem Gradcu predstavlja novo središče za druženje. V njenem okvirju se nahaja trgovinica z lokalnimi izdelki, ki omogoča prebivalcem, da podprejo sovaščane v tem, kar radi ustvarjajo. Nedavno dodani kotiček z imenom Knjigobežnica je postal prostor, kjer lahko občani prispevajo ali odnesejo knjige, ob tem pa uživajo v sproščenem branju ob kavi. Poleg Knjigobežnice pa stoji tudi igralni kotiček, poln družabnih iger za vse generacije, tako starejše kot tudi najmlajše.

Ponudba pijač ponuja tudi številne lokalne okuse. Pivo, čaji in sokovi, vse to in še več je na voljo v ponudbi kavarne. Avtobusna postaja pa se ne ustavi le pri družabnih dogodkih in lokalnih dobrotah, temveč je tudi prostor za spremljanje športnih in drugih dogodkov, ter poslušanja glasbe preko televizije. Načrtovanih je še veliko novih dogodkov, ki bodo še dodatno obogatili živahno skupnost Polhovega Gradca.

Petra Cankar

Oglejte si tudi