Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
36°C
19°C
TOR.
26°C
19°C
4478

Branje pod polhograjski krošnjami

Tudi letošnjo pomlad je, tako kot že nekaj let zapored, v parku Polhograjske graščine zaživela Knjižnica pod krošnjami.

Gre za projekt, ki bralcem po vsej Sloveniji že 17 let omogoča brezplačno branje, listanje in uživanje pod drevesi – ''naši bralni otoki vznikajo po vsej Sloveniji, se vzpenjajo na vrhove planin in ponekod ponosno kukajo celo čez mejo,'' so povzeli pri zavodu Divja misel, ki je projekt zasnoval v želji, da bi na sodoben in navdihujoč način širi ljubezen do knjige in branja. In res, knjižnice pod krošnjami so se razširile vse od Ljubljane do Velike Planine, Lendave in tudi Polhovega Gradca, kjer knjižnica pod krošnjami pod okriljem JZ Polhograjska graščina domuje že nekaj let, od maja do septembra.

Knjižnica je vsem ljubiteljem branja na voljo v grajskem parku vsak dan od maja do septembra, med 10. in 20. uro. 

Bralci v polhograjski knjižnici pod krošnjami največkrat posežejo po romanih, revijah in pa otroških knjigah v primeru, da gre za mlajše obiskovalce. Med njimi pa se znajdejo tako domačini kot drugi obiskovalci Polhovega Gradca, ki v park zavijejo, ko zaključijo z ogledom Polhovega doživljajskega parka, Muzeja pošte in telekomunikacij, druge znamenitosti Polhovega Gradca ali pa hišice v parku.

V Polhovem Gradcu se poleg knjižnice pod krošnjami sicer nahaja tudi stalna knjižnica. Ta se nahaja v Polhograjski graščini, odprta pa je ob četrtkih (17.00–19.00) in sobotah (10.00–12.00).

 

Vsi ljubitelji branja, vabljeni!


L. O.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi