Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Županov koledar

Delo župana je razgibano in zanimivo, predvsem pa zahteva popolno predanost kraju, občanom in njihovim potrebam. Občanom zato želim ponuditi vpogled v moje delo župana občine Dobrova - Polhov Gradec, ki ga letos z veseljem opravljam že 11. leto. Vsak mesec si boste lahko ogledali izsek iz mojega rokovnika, ki ga redno polnijo sestanki, srečanja z občani in druge obveznosti. Franc Setnikar, župan

2. 7. 2021: Udeležil sem se rednega letnega srečanja članic in članov Društva upokojencev Polhov Gradec, ki je potekal v Kulturnem domu Črni Vrh.

4. 7. 2021: V Polhovem Gradcu sem se udeležil blagoslova reševalnega vozila za Madagaskar.

5. 7. 2021: Skupaj s predsednikom in predstavniki Krajevne skupnosti Dobrova ter projektantom K Projekt L smo občanom, ki jih gradnja zadeva, predstavili projekta za prenovo ceste Brezje–Podolnica in ceste Žerovnik–Osredek–Topol, ki se bosta pričeli letos.

7. 7. 2021: Udeležil sem se delovnega sestanka županov, ki ga je organizirala vlada RS Slovenije. Tema sestanka je bilo cepljenje proti COVID-19 in pa investicije z evropskimi sredstvi.

13. 7. 2021: Udeležil sem se pogajanj javnega naročila za izbiro izvajalca za rekonstrukcijo čistilne naprave Dobrova. Izbrano je bilo podjetje Godina, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o.

14. 7. 2021: S predsednikom Krajevne skupnosti Šentjošt smo se sestali na terenu v zvezi z urbanistično ureditvijo centra vasi Šentjošt in skupaj pregledali predlagana vsebinska izhodišča.

18. 7. 2021: Udeležil sem se blagoslova prenovljene cerkve v Črnem Vrhu. Letos so se zaključila dela, ki so med drugim vključevala obnovo cerkvene strehe in fasade.

20. 7. 2021: S podjetjem Gradnje Žveplan, d.o.o. smo podpisali pogodbo za asfaltiranje javne poti JP Črni Vrh–Plestenjak, s podjetjem As-falterček, storitve, d.o.o. pa pogodbo za asfaltiranje ceste LC Žerovnik–Osredek–Topol (I. faza).

20. 7. 2021: Skupaj z županom občine Horjul Jankom Prebilom in izvajalcem del podjetjem As-falterček, storitve, d.o.o. smo podpisali pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste Dobrova–Horjul, odsek Brezje–Podolnica.

21. 7. 2021: S podjetjem PZG, podjetje za gradbeništvo, d.o.o. smo podpisali pogodbo za rekonstrukcijo ceste LC Šujica–Podutik.

24. 7. 2021: Udeležil sem se občnega zbora Prostovoljnega gasilskega društva Dobrova.

31. 7. 2021: Na terenu sem si ogledal cesto JP Črni Vrh–Plestenjak, ki bo letos obnovljena.

Že od leta 2010 ima župan Franc Setnikar v želji po aktivnem in ažurnem reševanju težav in izzivov vsako sredo, med 12. in 17. uro, vrata svoje pisarne odprta. Tako vsako leto sprejme okrog sto občank in občanov, s katerim poskušajo poiskati rešitev za nastalo težavo. Zaradi lažje organizacije se je za termin sestanka potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 01/3601-800.


Oglejte si tudi