Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Svetniki Nove Slovenije bodo poročali predsedniku Pahorju

Lista Nove Slovenije je na zadnjem sestanku v okviru priprav na lokalne volitve svojim bodočim svetnikom naložila prvo nalogo. Kandidati so se dogovorili, da bodo predsedniku Pahorju poročali o poplavni problematiki na območju občine ter o predvidenih ukrepih in izvajanju le-teh s strani države.
Kot je dejal nosilec liste Matjaž Dolinar, se strinjajo  z ugotovitvijo  predsednika Pahorja, ki jo je dal med obiskom poplavljenih območij  v občinah Šentjernej in Kostanjevica na Krki, da je zaradi reorganizacije na področju oskrbe hudourniških voda prišlo do nekaterih sivih območij pri odgovornosti zanje, kar dodatno zaostruje razmere ob hitro povečanih količinah vode. Dodal je še, da je pri tem potreben celovit pristop in ne tako kot se je država lotila reševanja poplavne varnosti jugozahodnega dela Ljubljana na račun primestnih  občin.  Le strokovnim argumentom civilnih iniciativ in vztrajanju občinskega sveta se je zahvaliti, da se je osnovni  državni projekt popravil in se delno upoštevali predlogi prizadetih območij.

 

Svetniki Nove Slovenije v novem sklicu občinskega sveta bodo predsedniku države poročali tudi o prometni situaciji na državni cesti  Ljubljana-Polhov Gradec, ki je po mnenju večine nevzdržna.

 

Lista Nove Slovenije bo na volitvah pod št. 1.

Oglejte si tudi