Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Pred nami je že 6. sezona projekta Zdravje na vsakem koraku. Zdravje je naše bogastvo. Če smo zdravi, smo svobodni, polni navdiha. Zdravje plemeniti naš vsakdan ter prinaša nova spoznanja in doživetja. Cilj projekta Zdravje na vsakem koraku je predvsem izboljšati zdravje ter preprečiti ali upočasniti pojav dejavnikov tveganja in kroničnih nenalezljivih bolezni. Za dosego dobrega počutja, fizičnega, mentalnega in socialnega, si mora vsak posameznik prizadevati, da zadovolji svoje potrebe in spremeni svoje okolje. Občina Dobrova - Polhov Gradec vam podaja roko, da bi skupaj odkrivali nova znanja in delali zdrave korake ter dosegli višjo stopnjo zdravja. Od oktobra 2018 do februarja 2019 vas vabimo na enajst delavnic, predavanj, okroglih miz in predstavitev. Potekale bodo izmenično na Dobrovi in v Polhovem Gradcu. Čaka vas pestro in zanimivo dogajanje, zato lepo vabljeni.

 

Franc Setnikar, župan

Seznam delavnic

25. oktober, Polhov Gradec: Ne grem na kolena, dr. Vesna Vuk Godina

Smo ljudje, ki so nas že starši naučili vljudnega in odgovornega vedenja, ubogljivosti in neproblematičnosti. Navajeni smo skloniti glavo, požreti zamero in se prikloniti. Stisnjeni v kot čakamo, da se položaj umiri in nadaljujemo z ustaljenim načinom življenja. Dokler se nekoč ne vprašamo. In smo ljudje, ki se upiramo in trmasto vztrajamo pri svojem. Kljub temu da nas naša trmoglavost praviloma pripelje v konfliktne situacije, v nove in neznane zgodbe, se ne damo. Čemu se odpovemo v obeh primerih in kaj pridobimo? Kje je prava meja? Kdaj zadovoljiti naše potrebe in zahteve?


8. november, Dobrova: Pravilna in varna uporaba zdravil, Jana Žvokelj, mag. farma. spec.

Na delavnici bomo spoznali različne farmacevtske oblike zdravil (kapljice za oči, obliži, inhalatorji …), njihovo pravilno uporabo, shranjevanje in pravilno odstranjevanje pretečenih in neuporabljenih zdravil. Pogovorili se bomo tudi o brezšivni oskrbi in pomenu prenosa informacij ob sprejemu v bolnišnico.


15. november ob 17.00 v Polhovem Gradcu: Živeti v sedanjem trenutku, dr. Manca Košir
21. november ob 18.00 na Dobrovi: Medgeneracijski odnosi in osebna rast, mag. zakonskih študijev Urška Jesenovec
29. november ob 18.00 v Polhovem Gradcu: Vzpostavljanje ravnovesja v telesu s pomočjo Bownove terapije, Društvo za kakovost življenja Lep je Dan
10. januar ob 18.00 na Dobrovi: Rože iz papirja, Anica Tomšič
17. januar ob 18.00 v Polhovem Gradcu: Predstavitev humanitarno-medicinske odprave na Madagaskar, Ida Rus, dr. med., Meta Rus, Dora Rus in Eva Rataj
24. januar ob 18.00 na Dobrovi: Na kaj je treba paziti pri izbiri in nošnji šolske torbe, Alenka Oven
31. januar ob 18.00 v Polhovem Gradcu: Praktičen prikaz zdrave prehrane in pokušina, Robert Mrzel
11. februar ob 17.00 na Dobrovi: Pomen dobre komunikacije in psihofizično zdravje, dr. Sanela Banović
23. februar ob 10. uri: Zaključna delavnica

Oglejte si tudi