Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Setnikarju še tretji mandat

V občini Dobrova - Polhov Gradec sta se za župansko mesto pomerila dosedanji župan Franc Setnikar iz Liste za napredek in dosedanja svetnica Andreja Grabner s podporo NSi in SLS. Največ glasov je po neuradnih rezultatih Državne volilne komisije prejel Setnikar, 67,83%, Grabnerjeva pa 32,17%. Volilna udeležba je bila 53,09%, oziroma glas je oddalo 3255 volivcev.

Največ sedežev v 16 članskem občinskem svetu je dobila županova lista Lista za napredek - kar osem. Gre večinoma za že znane obraze: Franc Rejec, Tončka Dolenc, Stanislav Dvanajščak, Nataša Peljhan, Bojan Demšar, Ana Malovrh, Anton Zibelnik in Marjeta Urbančič. Slovenska demokratska stranka je ohranila število sedežev in jo bodo po novem zastopali: Ana Zorc, Ana Oblak in Valentin Tominc. Na volitvah se je pojavila še neodvisna Lista za prihodnost, ki je na dobrovskem koncu dobila tri svetnike, na polhograjskem pa enega, skupno torej štiri. To so Borut Dolinar, Katarina Oven, Marjan Pograjc in Gregor Čuden. Nova Slovenija je dobila enega svetnika, Marka Koširja.

V občinskem svetu bosta tako zastopani samo dve »državni« stranki, ostali pa prihajajo iz list. Iz občinskega sveta sta izpadli SMC in SLS.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi