Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
18°C
14°C
PET.
20°C
7°C
7402

Varnost na cesti ob začetku novega šolskega let

Za boljšo varnost bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v prvih dveh tednih šolskega pouka poskrbel, da bo na ključnih izpostavljenih mestih v okolici šol organizirano varovanje otrok na šolskih poteh. Otroke na šolskih poteh bodo spremljali delavci Policije, redarji MIRED-a, člani društva upokojencev in gasilci prostovoljnih gasilskih društev. Predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bodo sodelovali na prvih roditeljskih sestankih. Za dodatno opozarjanje voznikov na nevarnejša mesta, kjer učenci v večjem številu hodijo v šolo, bodo stale dodatne opozorilne table ŠOLSKA POT in triopan prometni znaki ''Šolska pot''. Opozorilne table in triopan prometni znaki bodo na dogovorjenih lokacijah stali prvi mesec šolskega pouka. Na dodatno previdnost bodo v septembru vozniki opozorjeni tudi s transparentom in plakatom ŠOLSKA POT.
MIRED bo v prvih dveh tednih meseca septembra 2021 izvedlo preventivno akcijo Varna šolska pot. Ob tem bodo redarji poskrbeli za preventivne dejavnosti v bližini vrtcev in osnovnih šol. Akcije so bodo izvajale v jutranjem času od 7:00 do 9:00 in v popoldanskem času od 12:00 do 15:00.

V času izvajanja preventivnih akciji je prioriteta na skrbi za pretočen, varen in neoviran promet  v okolici vrtcev in osnovnih šol, skrb za varovanje otrok v prometu ter preprečevanje in tudi sankcioniranje kršiteljev določil, predvsem:

-          33. člen ZPrCP (varnostni pas),

-      35. člen ZPrCP (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanje vozila),

-          7. člen ZPrCP (odgovornost staršev, skrbnikov oziroma rejnikov),

-          39. člen ZOUTPI (prepoved kajenja v vozilu ob navzočnosti mladoletnih oseb)

ter drugih določil iz pristojnosti občinskega redarstva.

SPVCP Občina Dobrova - Polhov Gradec

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi