Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
30°C
19°C
JUTRI
29°C
19°C
4696

Policija je v lanskem letu obravnavala manj prometnih nesreč

Policijska postaja Ljubljana Vič je na območju občine Dobrova - Polhov Gradec v lanskem letu obravnavala skupno 168 kaznivih dejanj, 96 kršitev javnega reda in miru in 79 prometnih nesreč.

Policijska postaja Ljubljana Vič skrbi za varnost v občini Dobrova - Polhov Gradec. V obdobju od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2020 so policisti v naši občini obravnavali 168 kaznivih dejanj. Od tega je bilo v kar 125 primerih storjeno kaznivo dejanje zoper premoženje, kamor med drugim spadajo tatvine, ropi in poškodovanje tuje lastnine. Zaskrbljujoč pa je predvsem podatek, da je število kaznivih dejanj v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 naraslo za kar 24,4 %; leta 2019 je bilo v občini Dobrova - Polhov Gradec 135 kaznivih dejanj. 
Policijska postaja Ljubljana Vič področje javnega reda miru v občini Dobrova - Polhov Gradec ocenjuje kot relativno dobro, kljub temu da se je število kršitev v primerjavi z letom 2019 povečalo za dobrih 45 %, oz. s 66 na skupno 96 kršitev javnega reda in miru v letu 2020. Povečanje števila kršitev na policijski postaji pripisujejo predvsem uveljavitvi Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 in njegovemu neupoštevanju.
Stanje na področju prometne varnosti se je v letu 2020 rahlo izboljšalo. Policisti so obravnavali 96 prometnih nesreč, kar je 30 nesreč manj kot v letu 2019. V letih 2019 in 2020 v občini Dobrova - Polhov Gradec ni bilo nesreče s smrtnim izidom, so pa lani bile obravnavane 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Kot izpostavljajo na Policijski postaji Ljubljana Vič se največ nesreč zgodi na glavnih cestah skozi občino, saj so tudi najbolj prometne. Glavni vzrok prometnih nesreč je neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, neustrezna varnostna razdalja in alkoholiziranost voznikov.
Občina Dobrova - Polhov Gradec redno sodeluje s Policijsko postajo Ljubljana Vič. Vsako leto na poziv policijske postaje poda tudi seznam prioritetnih nalog pri zagotavljanju varnosti na območju občine. Skupaj si prizadevata za osveščanje in informiranje javnosti, povečanje občutka varnost občanov in povečanje učinkovitosti pri preprečevanju in reševanju varnostnih problemov v lokalnih skupnostih.  

LR

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi