Logo MojaObčina.si
JUTRI
30°C
15°C
SRE.
32°C
17°C
Oceni objavo

Občina po meri človeka

Javna razprava o viziji in ciljih Občinske celostne prometne strategije ter stanju prometa v Občini Dobrova - Polhov Gradec

Spoštovani občani občine Dobrova - Polhov Gradec, marca smo začeli s prenovo Občinske celostne prometne strategije (OCPS) Občine Dobrova - Polhov Gradec. Ta strategija stremi k doseganju ravnovesja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in gospodarsko uspešnostjo. Osredotoča se na iskanje ukrepov za izboljšanje dostopnosti za vse prebivalce in obiskovalce občine, ne glede na njihovo starost, zdravje ali socialni status. V ospredje torej postavlja mobilnost človeka, ne vozil, še posebej pa pešce, kolesarje in uporabnike javnega potniškega prometa. Naša vizija vključuje povečanje prometne varnosti, zlasti za šibkejše udeležence, izboljšanje prometnih storitev in njihove dostopnosti ter zmanjšanje negativnih vplivov prometa na zdravje in okolje. S potrjeno OCPS bo naša občina lahko kandidirala za evropska in državna sredstva, ki bodo podprla razvoj nemotoriziranih oblik mobilnosti in uporabo alternativnih pogonov v prometu.

Za učinkovito oblikovanje strategije je ključno vaše mnenje. Vabimo vas, da se udeležite javne razprave, kjer boste lahko izrazili svoje poglede, predloge in pričakovanja.
KDAJ: v četrtek, 6. junija 2024, ob 17.00
KJE: v avli Osnovne šole Polhov Gradec

Veselimo se vašega sodelovanja v tem pomembnem procesu za našo skupnost.
Prijazno vabljeni!

Župan Občine Dobrova - Polhov Gradec
Jure Dolinar


Poleg tega vas vljudno prosimo, da na zemljevidu označite najbolj problematične točke v prometu v občini Dobrova - Polhov Gradec: 
https://canvis.app/iAPfdu Vaš prispevek je zelo dragocen in bo pomagal pri oblikovanju ukrepov v okviru naše OCPS.

Oglejte si tudi