Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Novi asfaltni kilometri v KS Črni Vrh

Na območju Krajevne skupnosti Črni vrh, ki se razprostira čez naselja Črni Vrh, Rovt, Setnik, Smolnik in Srednji Vrh, so pozno jesensko popoldne 30. septembra 2022 predali v uporabo še zadnji meter obnovljene cestne infrastrukture na javnih poteh.

Konec leta 2021 so bila v Črnem Vrhu v celoti dokončana dela na cestnem odseku Črni Vrh–Plestenjak. V sklopu projekta je bilo asfaltiranih 780 metrov ceste in krajši pripadajoči cestni odcep, na večjem delu novo urejene ceste pa je bila postavljena tudi odbojna ograja, ki bo skrbela za dodatno varnost. Izvajalec projekta, za katerega si je prizadevala tudi Krajevna skupnost Črni Vrh, je bilo podjetje Gradnje Žveplan, d.o.o. Za projekt je Občina Dobrova - Polhov Gradec namenila 102 tisoč evrov.

V letu 2020 je bila asfaltirana cesta Črni Vrh–Gugelj–Reka v dolžini 880 metrov. Nameščenih je bilo tudi 240 metrov varovalne ograje. Izvajalec del je bil As-falterček d.o.o. v sodelovanju s partnerjem Storitve s TGM Andrej Trobec s.p. Za projekt je Občina Dobrova - Polhov Gradec namenila 93 tisoč evrov.

Na cestnem odseku Sovov grič–Petačev graben (Nackov graben) sta v septembru 2022 z delom zaključila Trobec Janez s.p. in As-falterček d.o.o. Urejen in z asfaltom položen je bil 1.300 metrov dolg cestni odsek. Za projekt je Občina Dobrova - Polhov Gradec namenila 114 tisoč evrov.

Poleti 2022 je bil asfaltiran 620 metrov dolg cestni odsek Kreselj–Pečenik. Izvajalec del je bil As-falterček d.o.o., občina pa je odštela 64.500 evrov.

Poleti 2022 je bil asfaltiran tudi 410m dolg cestni odsek Žlebeder-Kreselj. Izvajalec del je bil As-falterček d.o.o.. Za projekt je Občina Dobrova - Polhov Gradec namenila 38.800 evrov.

Septembra 2022 pa je bil asfaltiran še 150 m dolg cestni odsek Koritnik–Črni Vrh 7, gradbena dela je opravil Trobec Janez s.p. ter asfalt položil As-falterček d.o.o. Za projekt je občina namenila 14 tisoč evrov.
V Črnem Vrhu je junija letos potekala stabilizacija in ureditev strme brežine nad glavno cesto, tik pred središčem naselja. Za dela je poskrbelo podjetje Biotec Šubic d.o.o., ki se ukvarja z biotehnično stabilizacijo brežin. Kot je povedal izvajalec del, so erozijo brežine zmanjšali s seneno zastirko, ki bo upočasnila odtekanje vode in spodbudila širjenje zeli in podrasti. V zemljino pa so po vzoru pozitivnih lastnosti korenin, ki utrjujejo pobočje, vgradili žično mrežo, sidra in umetno koreninsko mrežo. Za projekt je Občina Dobrova - Polhov Gradec namenila 24 tisoč evrov.
Kot pravijo na občini, bodo izvedena
dela zagotovo olajšala marsikatero pot in izboljšala prometno varnost javnih poti. Nekaj spodbudnih besed novim ureditvam je izrekel tudi župan Franc Setnikar, ki je skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Črni Vrh in občinsko svetnico Tončko Dolenc, ob domačemu župniku Bogdanu Oražmu, ki je novim pridobitvam podaril božji blagoslov, obnovljene odseke javnih poti simbolično predal v uporabo. Da bodo za prebivalce in obiskovalce Črni Vrha z okolico kilometri varnejši in vožnja udobnejša, pa so vsi prisotni potrdili še na skupnem druženju v Domu krajanov na Črnem Vrhu. (gt, foto: arhiv ODBPG)

Oglejte si tudi