Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Pionirke PGD Dvor tretje

Pionirke Dvora so dozorele in na letošnjem državnem tekmovanju v orientacijskem teku stopile na zmagovalni oder. Na Golteh so zasedle tretje mesto.
Kot kaže so mladini PGD Dvor sobote, ki pridejo na 17., naklonjene z odličnimi rezultati. Pred dvema letoma so namreč pionirke (17. maj 2014) na državnem tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah v Ormožu osvojile tretje mesto, ravno tako pa je bil za naše društvo odličen 17. september 2016, ko so se naša dekleta znova zavihtela na zmagovalni oder. Letošnje državno tekmovanje v orientacijskem teku je potekalo na Golteh, kjer je ekipe pričakalo spremenljivo vreme. Na trenutke je deževalo, pojavljala pa se je tudi megla. Že tako zahtevno progo je po strmem terenu tako oteževala še spolzka podlaga. Z uspehi na občinskih in regijskih tekmovanjih so se na državno tekmovanje uvrstili pionirke in pripravniki.

Pionirke dorasle

Pionirke so nastopile v postavi Maja Kuclar, Maja Kapele in Kaja Zdešar. Po lanskem uspešnem nastopu na državni orientaciji v Dolah pri Litiji, kjer so v sicer dveh ločenih ekipah zasedle 6. in 10. mesto, so tokrat dorasle in ob spremljavi mentorja Marka Zibelnika vnovič vknjižile izjemen uspeh. Zavihtele so se na tretje mesto.
Veselje se je lahko začelo. Pionirke so si skočile v objem. V uspeh so bile tako prepričane, da so na zadnjih vajah z žrebom določile, katera bo tista srečnica, ki bo lahko prva dvignila pokal. S tako miselnostjo in pristopom se lahko doseže izjemne rezultate. Dekleta so sedaj zaključila s pionirsko kategorijo, saj že prihodnje leto prehajajo k mladinkam, a za njimi je kopica izjemnih otrok, za katere bomo na tekmovanjih še mnogokrat slišali, dajmo Dvorci! 

Pripravniki na 20. mestu

V senci uspeha pionirk so tako ostali pripravniki. Jan Jamnik, Tilen Bradeško Jekovec in Kristina Hribernik so se pogumno podali na progo, čeprav so lahko le upali, da jih ne ujame dež. Žal jih je proti koncu teka ujel eden močnejših nalivov, a jih to ni odvrnilo od uspešnega zaključka. Posebno velja pohvaliti njihov nastop na kontrolnih točkah, kjer so prav vse vaje opravili z odliko. Naj Jan in Tilen ne zamerita, a posebna pohvala velja za Kristino. Že ob uvrstitvi na državno tekmovanje je dejala, da bo nastopila tudi, če ji "manjka pol noge". Obljubo je držala, saj se je na progo podala z vročino! Lahko rečemo le, kapo dol. Uvrstili so se na 20. mesto med 29. nastopajočimi.
Ob vrnitvi v domačo vas so se tekmovalke presedle v gasilski kamion GVC 16/25, ki jih je pripeljal pred gasilski dom. Tam jih je čakala kopica navijačev, ki je pripravila bučen sprejem.

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

Oglejte si tudi