Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Pionirke PGD Dvor tik za najboljšimi na državnem tekmovanju

Dolgo pričakovana nedelja, 12. junija, je vendarle prišla na vrsto. To je bil namreč dan, ko so pionirke PGD Dvor odšle na državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah v Koper. Po uspešno izvedenih vajah so končale na četrtem mestu.
Dekleta so si nastop priborila na občinskem in regijskem tekmovanju, ki sta potekala jeseni 2015. Na obeh tekmovanjih so gladko ugnale konkurenco ter si priborile pravico do nastopa na državnem tekmovanju.

Močna konkurenca

Na državnem tekmovanju lahko nastopijo najboljše tri ekipe z regijskih tekmovanj v vsaki kategoriji. Slovenija je razdeljena na 17 gasilskih regij, tako je v Kopru v kategoriji pionirk nastopilo 49 ekip. Same vrhunske. Vaje za to tekmovanje so se pod budnim očesom mentorjev Teje Kopač in Klemena Zibelnika začela sredi marca. Dekleta so se srečala na 27 skupnih vajah, temeljito izpilila vajo z vedrovko, štafetni tek ter vajo razvrščanja. Postale so prave prijateljice, se med seboj spodbujale, starejše predajale dragocene izkušnje mlajšim ter se nenazadnje tudi zabavale. Opravile so tudi dva zelo kakovostna treninga s pionirkami in pionirji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, dvakrat odšle trenirat štafetni tek na atletsko tartansko stezo na Dobrovo ter se udeležile tudi tekmovanja na Drenovem Griču, vse v luči čim boljših priprav na tekmovanje.

Dekleta imela jasen cilj

Na podlagi rezultatov vaj so spoznala, da so odlično pripravljena. Njihov cilj je bil jasen, da v Kopru osvojijo medaljo. S takšnim pristopom so se lotile priprav in se zavzeto pripravljale na nastop. Visokih pričakovanj na srečo ni zmotila niti poškodba ene izmed deklet teden dni pred nastopom, saj jo je rezervna tekmovalka uspešno nadomestila. Vremenska napoved za nedeljo ni bila najboljša, a smo bili pripravljeni na vse scenarije. Naša dekleta, v ekipi so sodelovale Kaja, Taja, Maja, Sara, Ana, Eva, Nina, Katja, Maja, Manca je bila rezerva in poškodovana Ema, so bile na vrsti bolj na začetku. Najprej so se pomerile v vaji z vedrovko. Devetčlanska ekipa se je postavila za vedra in pričela z vajo. Prvo vedro je bilo hitro uspešno zlito, drugo vedro tudi, zrušene vse tarče. Vse skupaj se je dogajalo z naglico in se zgodilo v 16,71 sekunde, kar je na koncu postal eden najhitrejših časov vaje z vedrovko. Pomembno je bilo, da so pionirke ostale brez kazenskih točk. Sledila je štafeta na 400 metrov z ovirami. Namen vaje je čim hitreje predajati ročnik od tekmovalke do tekmovalke, pri čemer vsaka preteče 50 metrov, nekatere na poti čaka tudi ovira. Zadano nalogo so opravile v 83,45 sekunde, kar je bil znova eden najhitrejših časov. Sledila je še vaja iz razvrščanja, pri kateri je desetarka Kaja dekleta izjemno lepo postrojila, lahko bi dejali, skoraj po vojaško, žal pa je ena tekmovalka zastavljeno povelje opravila nekoliko izven začrtanih smernic, zaradi česar je ekipa prejela eno kazensko točko.

Nestrpno pričakovanje razglasitve

Po koncu nastopa je ekipa deklet vedela, da je vaje izvedla izjemno dobro in je medalja povsem dosegljiva. Sledilo je dolgo čakanje na nastope vseh enot. Zaradi nepredvidljivega vremena so se namesto v morje zatekle v terme Žusterna in se sprostile v bazenih in na toboganih. Z bližanjem razglasitve rezultatov na osrednjem nogometnem stadionu Bonifika je rasla tudi napetost v ekipi. Ob prebiranju imen ekip so prav vse punce držale enako obliko fige, da bi jim uspel veliki met. Žal je napovedovalec ekipo Dvora prebral na četrtem mestu, kar je pomenilo, da je sanj o medalji konec. Namesto nasmeškov so se na obrazih pojavili žalostni pogledi, saj je bilo sanj o ponovitvi tretjega mesta izpred dveh let v Ormožu konec. Do medalje nas je tokrat ločilo pičlih 0,82 sekunde. Morda je bil na koncu nad sicer izjemnim uspehom še najbolj razočaran mentor Klemen, ki je potočil tudi nekaj solz. A vsak "poraz" te naredi močnejšega.

"Mini" sprejem

Dekleta so prizorišče tekmovanja hitro zapustila, v društvu pa so začeli pripravljati "mini" sprejem za izjemen uspeh. Tako so junakinje avtobus zapustile na Dobrovi ter se presedle v gasilski kamion, ki jih je odpeljal pred gasilski dom. Tam so jih zvesti navijači pričakali s transparenti in glasnim ploskanjem. V očeh vseh so bile to največje junakinje tekmovanja, junakinje, ki so dokazale, da lahko tudi majhno društvo z malo razpoložljivimi dekleti doseže vrhunski rezultat.

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

V kolikor se želite pridružiti uspešni dvorski mladini ste dekleta in fantje od 6. leta dalje vabljeni, da skupaj s starši pokličete Klemena Zibelnika (031 798 164; klemen@smucka.com). Srečanja potekajo preko celotnega leta.

Oglejte si tudi