Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Množična intervencija Podsmreka 2018

V soboto, 12. maja, je v Podsmreki potekala gasilska vaja sektorja Dobrova – množična intervencija, v kateri so sodelovala prostovoljna gasilska društva iz Podsmreke, Dobrove, Hruševega in Brezij.

Vaja je bila namenjena urjenju posameznih gasilskih enot ter usklajenemu delovanju in vodenju v primeru množičnih nesreč, kakršnih smo bili deležni ob žledu in katastrofalnih poplavah. Poseben poudarek je bil na oskrbi ponesrečencev oz. poškodovancev kot tudi vodenju posegov z enega poveljniškega mesta. Na vsaki intervencijski točki so bile tudi inštruktorice prve pomoči, ki so spremljale postopke oskrbe ponesrečencev oz. poškodovancev. Ob nepravilnostih so bile enote tudi poučene o pravilnih postopkih.
Intervencije so bile razdeljene na tri tematske sklope, vodene z enega poveljniškega mesta in s povezavo z namišljenim centrom za obveščanje. Na posameznih lokacijah so enote posredovale pri notranjem požaru in reševanju ponesrečenca po lestvi, nesreči v gozdu in prometni nesreči. Vaja je bila izvedena po sistemu kroženja tako, da je vsaka enota delovala na vsakem delovišču in poveljniškem mestu.

Cilj vaje je bil preizkusiti in utrditi usklajeno delovanje gasilskih enot v sektorju Dobrova ter znanje gasilcev s področja gasilstva in prve pomoči. Bolničarji so osvežili in nadgradili svoje znanje, za ostale člane enot pa je bila to dodatna izkušnja in, upamo, motivacija za izobraževanje (specialnost gasilec bolničar). Vaja je dobro uspela, zaključena je bila v predvidenem času. Odzivi sodelujočih so bili pozitivni in tudi gledalcev na posameznih točkah ni manjkalo. Hvala Mateji, Nini, Alenki in Anamariji, ki so bile nepogrešljive pri idejni zasnovi in izvedbi vaje, ter prostovoljcem, ki so doživeto igrali poškodbe.

 

Poveljnik PGD Podsmreka Bojan Oven, g. č. II. st.

Oglejte si tudi