Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Mladinke PGD Dvor državne podprvakinje v gasilskem kvizu

Na Osnovni šoli Brinje v Grosuplju je v soboto, 15. aprila, potekalo 21. državno tekmovanje v gasilskem kvizu, ki so se udeležile tudi pionirke in mladinke PGD Dvor. Pravico nastopa so si priborile preko izbirnih občinskih in regijskih tekmovanj.
Ob jutranjem vstopu v gasilski kombi, s katerim so se odpravile proti tekmovanju, jih je čakalo presenečenje – velika čokolada za vsako izmed ekip. Morda je bila to tista dodatna motivacija za ekipi, da sta se na tekmovanju odrezali odlično. Obe ekipi so čakale teoretične in praktične naloge. V teoretične znanju so pokazale znanje v prvi pomoči, drži – ne drži, požarni preventivi, križanki in poišči besede, medtem ko so jih na praktičnem delu čakale naloge iz gasilskih spretnosti in vozlov. Znova se lahko razveselimo medalje, saj so mladinke v sestavi Ema Peklaj, Nina Jesenovec in Lucija Škof z zastavljenimi nalogami opravile odlično in zasedle drugo mesto ter tako postale državne podprvakinje. S tem so prvič v zgodovini društva domov prinesle medaljo iz gasilskega kviza, sicer pa je to že šesta medalja iz državnega nivoja, sicer prva za drugo mesto. Lahko pa se pohvalijo tudi z novim društvenim rekordom v izdelavi vozlov, ki zdaj znaša 10,3 sekunde, za državnim rekordom pa tako zaostajamo še za približno sekundo.

Ne smemo pa pozabiti na pionirke, kjer so Ela Oven, Klara Kozjek in Ela Škof z veliko željo in izjemnim napredkom od preteklega tekmovanja vknjižile vrhunsko deveto mesto. Ob razglasitvi so bile nekoliko žalostne, a bodo s časoma ugotovile, da so osvojile odlično uvrstitev, saj je na izbirnih občinskih tekmovanjih sodelovalo preko 2000 pionirskih ekip.

Ob prihodu v domači kraj so našim junakinjam domači gasilci, starši in ostala gasilska mladina pripravili veličasten sprejem. Slavnostni slavolok so pripravili kar mladi gasilci, ki so v tem nadvse uživali. Zbrane so nagovorili ter tekmovalkam čestitali predsednik društva Žiga Sečnik, poveljnik društva Primož Zibelnik ter predsednik Gasilske zveze Dolomiti Franc Zibelnik.

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

Oglejte si tudi