Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
1°C
-3°C
TOR.
2°C
-2°C

Kupujemo novo gasilsko vozilo

Prostovoljno gasilsko društvo Polhov Gradec že od leta 1888 ohranja tradicijo prostovoljnega gasilstva v Polhograjski dolini. S svojim znanjem in opremo ob nesrečah pomagamo sokrajanom, občanom in ob večjih nesrečah ljudem širše po Sloveniji. V lanskem letu smo posredovali na 25. intervencijah od požarov na stanovanjskih objektih in v naravi, do pomoči obolelim in poškodovanim ob srčnih zastojih ali nesrečah.

Naš vozni park sestavljajo avtocisterna AC 16/50 letnik 2008, manjše vozilo za gozdne požare GVGP-1 letnik 1998 in osnovno gasilsko vozilo z vodo GVV-2 letnik 1988. Prav slednje, na podvozju Zastava, je že močno načel zob časa. Vozilo ima slabe vozne lastnosti in nikakor ne zadostuje več merilom o varnosti in uporabnosti za gasilske potrebe. Novo vozilo z oznako GVC 16/15 bo nadomestilo dotrajano vozilo GVV-2. Društvo bo z njim bogatejše za kar nekaj nove opreme. V vozilu bo oprema za prometne nesreče, tehnične nesreče, nesreče z nevarnimi snovmi, oprema za posredovanje ob poplavah in oprema za reševanje iz višin in globin. Za gašenje požarov bo v vozilu cisterna s 1500l vode, črpalka, več deset metrov cevi in štirje izolirni dihalni aparati. Nakup novega osnovnega vozila je že v teku. Celotna investicija vozila s potrebno opremo, ki nam jo predpisuje Gasilska Zveza Slovenije, je ocenjena na 260.000,00€.

Ker je delež potrebnih sredstev za novo vozilo z naše strani še vedno zelo visok, smo na Civilno zaščito občine Dobrova-Polhov Gradec že pred časom naslovili prošnjo za pomoč pri nakupu nove opreme za gasilsko vozilo. Odgovor je bil, da so nam pripravljeni iz sredstev CZ financirati nakup elektro agregata, ki je po vrednosti eden večjih kosov opreme v nadgradnji vozila. S strani društva smo na podlagi potreb pridobili ponudbe za tri različne agregate, ki so izpolnjevali zahtevane pogoje. Preko posredovanih ponudb društva je občina Dobrova-Polhov Gradec izvedla nakup elektro agregata znamke Rosenbauer RS9 z nazivno močjo 9kW. V torek, 27. februarja 2018, je g. Franc Setnikar, župan občine Dobrova-Polhov Gradec, elektro agregat predal predsedniku PGD Polhov Gradec Janša Andreju in poveljniku Grjolj Juretu. Ob tem jima je zaželel uspešno delo društva tudi v prihodnje.

Projekt nabave novega gasilskega vozila GVC 16/15 na podvozju Mercedes Atego 1330 AF se preveša v sklepno fazo. Konec leta 2017 smo prevzeli podvozje in ga v začetku letošnjega leta prepeljali v Gornjo Radgono v podjetje Rosenbauer, kjer bodo do konca aprila izdelali nadgradnjo gasilskega vozila.

Ob koncu naj velja vsem, ki ste nam do sedaj in nam še boste pomagali pri projektu nabave novega gasilskega vozila prav lepa zahvala, ob enem pa vas vabimo na praznovanje naše 130. obletnice s prevzemom novega gasilskega vozila in gasilsko parado, ki bo 3. junija 2018 ob 14.30 uri pred gasilskim domom v Polhovem Gradcu.

 

PGD Polhov Gradec

 

                                                          

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!