Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Izjemen odziv na dnevu solidarnosti v Dvoru

Zaradi katastrofalnih poplav je bil ponedeljek, 14. avgust, dela prost dan – dan solidarnosti. V duhu praznika smo se v PGD Dvor odločili, da povabimo vse vaščane, da s skupnimi močmi našim sokrajanom očistimo polja in travnike naplavin, ki so jih nanesle katastrofalne poplave.

Na naše vabilo se je odzvalo kar neverjetnih 151 vaščanov, no, če smo bolj natančni, je bilo tudi nekaj prostovoljcev, ki so prišli iz bolj oddaljenih krajev – iz Ljubljane, Vrhnike in celo Idrije. Pogled na jutranjo množico ljudi, ki jih je vodila ista misel, znova vzpostaviti polja, njive in travnike v stanje pred poplavami, je bil neverjeten.

Po kavici smo se razdelili na 16 skupin, ki so se vsaka s svojim traktorjem s kiparico ali platojem odpravili proti lokaciji pobiranja lesa in neuporabnih odpadkov. Odvozili smo ogromno lesa, naši traktoristi so opravili ogromno voženj, koliko smo nabrali, pa je moč videti na slikah ali video posnetku na naši spletni strani. V veliko pomoč so nam bile tudi gozdarske prikolice in mini bagri. Tako ne preseneča, da smo glavnino dela na našem območju zaključili že pred kosilom. V popoldanskem delu so tako ostale odprte še tri lokacije, medtem ko se je glavnina prostovoljcev preselila v Zalog, natančneje v Potrebuježev graben. Tam smo na več lokacijah pomagali njihovim vaščanom.

Dan smo zaključili z jedmi iz žara ter s prijetnim druženjem in očiščenimi travniki in polji, tako da bodo kmetje lahko znova nemoteno obdelovali zemljo.

Klemen Zibelnik, PGD Dvor

Oglejte si tudi